Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir saldırı anını anlattı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir saldırı anını anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğradığı anlarda hemen yanında bulunan Başdanışmanı Deniz Demir, olay sırasında yaşadıklarını anlattı.

Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hemen yanında bulunan Başdanışmanı Deniz Demir, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Deniz Demir açıklamasında, “İyiki boyum uzundu. Bu sayede Genel Başkanımız daha az darbe aldı. Sadece yumruklara değil, tekmelerle de saldırdılar. Çok büyük bir tehlike atlattık ancak Kılıçdaroğlu vakur ve sakin tavrını hiç bozmadı” dedi.

deniz-demir-001.jpg

Deniz Demir, (sağda) Kemal Kılıçdaroğlu'nu korumaya çalışırken.

Saldırıya ilişkin ilk işaretlerin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyundan önce cenaze töreninin yapıldığı alana gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik gerçekleştiğini ifade eden Deniz Demir, Sözcü Gazetesi’nden Zeynep Gürcanlı’ya yaşadıklarını aktardı.

Deniz Demir, “Biz geldiğimiz andan itibaren yuhalamalar başladı. ‘Bay Kemal ne işin var burada’ diye seslenenler oldu. Cenaze namazı için saf tuttuğumuz andan itibaren sözlü saldırılar artmaya başladı. O kadar ki, İmam provokasyonu engellemek için hemen namaza geçti. Nama sonrasında da fiziksel saldırı gerçekleşti” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun az ileride duran aracına da saldırı olduğunu aktaran Demir, bu nedenle araca ulaşamadıklarını aktardı. 

Deniz Demir açıklamasının devamında, “Kemal Kılıçdaroğlu, gözlüğü çıkardı ve eline aldı. Gözlüğü sayın Genel Başkan’ın elinden aldım. Gövdemle ona siper olmaya gayret gösterdim. İyi ki boyum uzun da biraz koruyabildim. Ama sadece yumruklar değil tekme atanlar da oldu” şekline konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun koruma ekibinin hemen gerekli önlemleri aldığını kaydeden Deniz Demir, “Emniyet güçleri biz eve girdikten sonra önlemlerini aldılar. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ortalık sakinleştikten sonra eve geldi. Hulusi Akar, Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerini iletti” açıklamasını yaptı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.