Kemal Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin sahibi Rahim Doruk konuştu: “Eşim kapıyı açmadı”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin sahibi Rahim Doruk konuştu: “Eşim kapıyı açmadı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğramış ve bölgede bulunan bir eve sığınmak zorunda kalmıştı. Kılıçdaroğlu’nu misafir eden evin sahibi konuyla ilgili açıklama yaptı.

Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin sahibi Rahim Doruk, Kılıçdaroğlu’nun, “Misafir olmak zorunda kaldık kusura bakma” dediğini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde uğradığı saldırı nedeniyle bölgede bulunan bir eve sığınmak zorunda kalmıştı. Evin sahibi Rahim Doruk o anları anlattı.

Rahim Doruk, cenaze namazı sonrası evine doğru bir kalabalığın geldiğini, birilerinin kendisine Kemal Kılıçdaroğlu’nun evine girmek istediğini söylediğini aktardı. Bu gelişmenin ardından itişmenin yaşandığını belirten Doruk, Kılıçdaroğlu’nun orada olduğunu görmediğini, eşinin korkuyla kapıyı kilitlediğini söyledi. Eşine kapıyı açması için yalvardığını ifade eden Doruk, daha sonra kapının açıldığını ve içeri girdiklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı’nın kendisine, “Misafir olmak zorunda kaldık kusura bakma” dediğini aktaran Doruk, olay karşısında şaşkınlığını “Benim evime sığınacağını rüyamda görsem inanmazdım” sizleriyle ifade etti.

“MİSAFİRİ KAPIDAN KOVMAK BİZİM FITRATIMIZA YAKIŞMAZ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir bardak su istediğini aktaran Rahim Doruk, yaklaşık 2 saat boyunca içeride oturduklarını söyledi.

Daha sonra komutanlar ve Emniyet Müdürü’nün geldiğini belirten Rahim Doruk şu açıklamayı yaptı:

“Kemal Bey onları komutanları ve Emniyet Müdürü’nü gördükten sonra rahatladı. Kendisinde herhangi bir darp izi görmedim, yüzünde yumruk izi yoktu. Biz de bu olaydan çok etkilendik. Daha sonra bakanlarımız da geldi. Onlar da Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu'nu eşi de aradı. O sırada Kemal Bey’i içeriden çıkarmak istediler. Kemal Bey’i çıkartıp bir araca bindirdiler. Ben o esnada dışarı çıkamadım. Hiç bir suçum olmamasına rağmen vatandaşın tepkisini alıyorum. Türk İslam âdetinde misafiri kapıdan kovmak, evine geleni kovmak bizim fıtratımıza yakışmaz. Biz doğru olanı yaptık. İnsanlar bilmese de rabbim biliyor. Şehit bizim şehidimiz. Biraz daha sakinlik, anlayış, hoşgörü rica ediyorum." 

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.