Kılıç artık tarihin çöplüğünde

Kılıç artık tarihin çöplüğünde

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarına sert tepki gösterirken, 'Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın açıklamalarına sert tepki gösterirken, “Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir” dedi.


Anayasa Mahkemesi’nin 52. kuruluş yıldönümü nedeniyle Yüce Divan Salonu’nda tören düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı milletvekilleri ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, törende yaptığı konuşmada siyasete yönelik sert ve ayrıntılı mesajlar verdi.

Kılıç’ın önemli açıklamalarına AK Parti’den sert tepki geldi.

AK Parti’li Tayyar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir. Haşim Kılıç’ın açıklamaları Başbakanın Cumhurbaşkanı olmasını daha zorunlu hale getirmiştir. Çankaya seçimi yeni istiklal mücadelesinin en önemli evresidir” dedi.

Haşim Kılıç şu ifadeleri kullandı:

“Biz Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve hukukun evrensel ilkelerine göre hareket ediyoruz. Bu alan dostluk ve düşmanlıklara kapalıdır. Hukuk devletinde mahkemeler, emir ve talimatla çalışmadığı gibi, dostluk ve düşmanlık duyguları ile de yönlendirilemez.

Hukuk devletinde, iktidarın keyfi davranışlarının sınırlandırılması vardır. Yönetenler de hukuksal değerlerle kuşatılmışlardır.

Yargı, milletin iradesine tuzak kurulacak yer değildir, olmamalıdır. Son dönemde yargı, bu konuyla ilgili 'paralel devlet' ya da 'çete' diye nitelendirilen çok vahim, çok ciddi ve çok ağır suçlamayla karşı karşıyadır. Bu suçlama üzerinde yapışık kaldığı sürece yargının ayakta kalması mümkün değildir.

İddia edilen kayıt dışı yapılanma yargı mensupları arasında korku, endişe ve gelecekle ilgili belirsizliklerin doğmasına, aralarında olması gereken mesleki ilişkinin çok olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Görevi, maddi gerçekleri ortaya çıkarak olan yargının karşı karşıya kaldığı bu iddianın adı vicdan yolsuzluğudur. Bunun için yapılması gereken açıktır. Hukuk devletine yakışan yöntemler uygulamak, gerçekliğinin ispat edilmesi halinde, faillerine bir saniye bile beklenmeden gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.

Bizler, adil olmayı kutsal bir görev kabul eden bir medeniyetin mensupları olarak, gücün ve şartların etkisiyle gömlek değiştiren bir karakterin sahibi olamayız.” (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.