Kılıçdaroğlu 2019 hedefini açıkladı

Kılıçdaroğlu 2019 hedefini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 seçimleri öncesinde hedeflerini açıkladı ve çok konuşulacak ifadeler kullandı. İşte haberin ayrıntıları;

Kamuoyunda 2019 seçimlerine ilişkin tartışmalar devam ederken parti liderleri de seçim hedeflerine ilişkin açıklama yapmaya devam ediyor.

En son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’deki seçimlere ilişkin net konuştu. 2019’daki ‘Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ni kesinlikle alacaklarını belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim amacımız 50 artı 1 değil, en az yüzde 60. Türkiye’yi bugünkü çıkmazdan kurtarmamızın yolu en az yüzde 60 almak” diye konuştu.

CHP'nin kalesinde deprem: Sırada Alper Taşdelen var!

Aynı zamanda Kılıçdaroğlu, seçimin demokrasiden yana olanlarla olmayanların seçimi olacağını kaydetti.

SEÇİMLERDE İTTİFAK

Özel bir ittifak arayışımız yok zaten. Bu, iki ayrı anlayış tarafından sürdürülecek bir seçim. Bir; parlamenter demokratik sistemden yana olanlar, iki tek adam rejiminden yana olanlar. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı seçimi, demokrasiden yana olanlar ve olmayanlar seçimidir.

‘Süleyman Soylu CHP’ye katılmak istiyor’

EN AZ YÜZDE 60

Biz, 2019’da bu seçimleri kesinlikle alacağız. Ama nasıl alacağız? Bizim amacımız 50 artı 1 değil. Onu da söyleyeyim, en az yüzde 60. Çünkü Türkiye o kadar ağır koşullarla karşı karşıya ki Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmamızın yolu en az yüzde 60 ile gelip, halkın desteği ile demokrasiyi sıfırdan yeniden inşa etmektir. Onun için en az yüzde 60 diyoruz; 50 artı 1 değil.

Kılıçdaroğlu’ndan Kudüs kararı açıklaması

1.TUR PARTİLER ADAY GÖSTERECEK

Bizim gördüğümüz her parti cumhurbaşkanı adayını kendisi gösterecek. Birinci turda eğer herhangi bir başarı sağlanamazsa, yani yüzde 50’yi aşan bir oran gerçekleşmezse ikinci turda zaten demokrasiden yana olanlarla otoriter rejimden yana olanlar tercihlerini yapacatlar. Büyük bir ihtimalle iki turlu bir seçim gerçekleşmiş olacak.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.