Kilis Belediye Başkanı'ndan bir garip pankart!

Kilis Belediye Başkanı'ndan bir garip pankart!

Kilis Belediye Başkanı Avukat Hasan Kara imzasını taşıyan ve şehrin giriş noktalarına asılan pankart herkesi şoke etti.İşte ayrıntılar;

Kilis Belediye Başkanı Avukat Hasan Kara imzasını taşıyan ve sosyal medyada tepki çeken pankartta, "'Barış şehri Kilis'te bir pankart: Nüfus: 93.400 Suriyeli misafir: 130.825" ifadeleri yer aldı.

Kilis'deki ildeki Suriyeli nüfus 200 binden fazla. Bunların dışında Elbeyli ve Öncüpınar sığınmacı kamplarında barındırılan Suriyeli sayısının ise 25 bin civarında olduğu kaydediliyor.

Bu sadece Kilis'in işlek caddelerinden bir kesit. Şehrin her yeri Arapça tabelalarla kaplı. Her gün onlarca Suriyeliye T.C. kimliği veriliyor. Okullarda Türk öğrenciler neredeyse azınlığa düşecek hale gelmiş. Her yerde Suriyelilerin dükkanları ve iş yerleri. 

Kilisliler çok tedirgin, huzursuz... Kilis'de Suriyeli sığınmacılar için Elbeyli ve Öncüpınar'da kurulmuş 2 kamp var. Bu kamplarda yaşanan hadiselerle ilgili çok vahim iddialar konuşuluyor. Yolsuzluk iddiaları... Örneğin, Öncüpınar kampında, ölen Suriyeli sığınmacı sayılarının çok şişirildiği ve bu yüzden yapılan harcamaların birilerinin cebine indirildiğinden bahsediliyor. İddiaya göre, yapılan soruşturmanın da üstü kapatılmış.

pankart-kilis-siyasetcafe.jpg

El Bab, Mare, Azez ve Çobanbey'de Kilis İl Özel idaresi tarafından verilen ihaleler hakkında ortaya atılan iddialar da yenilir yutulur cinsten değil!.. "Suriye sınırları içinde tadilatı yapılan 200 civarında okul için ihaleler kimlere verilmiş....

siyasetcafe.com

45379.jpg

45335.jpg45346.jpg45332.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.