Kimyasal gaz paniğe neden oldu!

Kimyasal gaz paniğe neden oldu!

Sanayi bölgesinde kapalı bir varilden dışarıya çıkan ve çevreye yayılan kiyasal gaz, halk arasında paniğe neden oldu. Gazdan etkilenenler ise hastanede gözlem altına alındı.

Karabük’ün Yenice ilçesinde akşam saatlerinde sanayi bölgesinde bulunan bir varilden dışarıya kimyasal gaz sızdığı fark edildi. Elde edinilen bilgilere göre bir vatandaş, Devrek’te bir hurdalıktan alınan kapalı varili kaynak işi ile uğraşan Şeref Alaz’a getirdi. Su tankı olarak kullanmak için getirdiği varilden kimyasal gazın sızdığının görülmesi üzerine polis ekipleri ve itfaiye çağrıldı.

15 kişiyi hastanede gözlem altına alındı

Varilden yayılan kokudan etkilenen 15 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen güvenlik ve sağlık ekipleri bölgede bulunan insanları tahliye etti. AFAD ekiplerine de detaylı bilgi verilmesi üzerine ekipler özel koruyucu elbiselerle bölgede ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerin sonucunda ise varilden sızan gazın çok yüksek miktarda karbonmonoksit ve sülfirik gazı olduğu öğrenildi. İncelemelerin ardından ise varilin toprağa gömülerek imha edileceği belirtildi.

Polis ekipleri ise olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.