Kırmızı alarm verildi! Zorba geliyor

Kırmızı alarm verildi! Zorba geliyor

Günlerdir konuşulan tropik fırtına için kırmızı alarm verildi. 11 metrelik dalgalar olacağı tahmin ediliyor. İşte detaylar;

Yunanistan, bugün ülkenin önemli bir bölümünü etkilemesi beklenen ve 'Zorba' adı verilen tropik fırtına için alarm durumuna geçti. Yunan Meteoroloji Dairesi'nden yapılan açıklamada, tropik fırtınanın bugün Mora (Peloponez) Yarımadası, Girit Adası ve başkent Atina'yı etkisi altına alacağı, akşam saatlerinde de Ege adalarında (Doğu Ege adaları ve Onikiadalar) şiddetli yağmur ve fırtınaların beklendiği, rüzgarın 10 bofor şiddetinde eseceği, dalgaların da 11 metre yüksekliğe ulaşacağı belirtildi.

Bofor skalasına göre "10"da rüzgarın hızı 48-55 deniz mili olarak saptanıyor. Açıklamada, Ege adalarındaki kötü hava şartlarının yarın akşama kadar etkisini sürdüreceği kaydedildi.

Vatandaşlara açık havaya çıkmaktan kaçınmaları, barınacak güvenli yer bulmaları ve büyük ağaç ya da büyük tabelaların altından geçmemeleri uyarısında bulunuldu. Bazı şehirlerde dün okulların tatil edildiği ülkede gemi ve tren seferlerinde aksamalar yaşandı.

EGE VE MARMARA'YI DA VURACAK

Türkiye'de ise Meteororoloji Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından şu açıklama yapıldı: 'Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor. Bu sistemle birlikte Ege'nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara'nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne'nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul'da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.