Kocaeli’de sağlık çalışanına şok saldırı

Kocaeli’de sağlık çalışanına şok saldırı

Sıcak Gelişme… Kocaeli’de acil serviste görevli bulunan sağlık çalışanına şok bir saldırı gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları;

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir sağlık çalışanı, hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK’

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde sağlık çalışanını darbeden hasta yakınları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Ergüney, dün öğlen saatlerinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde muayene olan bir kadının 2 yakınının, akşam saatlerinde hastaneye gelerek, tedaviye yardımcı olan erkek hemşireyi darp ettiğini söyledi.

Çalışanlarının, yüzüne ve dişlerine ciddi şekilde darbe aldığının aktaran Ergüney, "Çalışanımız sağlık raporu aldı. Evinde istirahat ediyor. Genel durumu iyi. Görüntüsü iyi değil. Saldırganların savcılık ifadeleri alınmış, serbest bırakılmışlar. Sağlık Müdürlüğü olarak avukatlarımız gerekli işlemleri yaptı, suç duyurunda bulundu" diye konuştu.

Ergüney, özellikle bugünlerde doktorlara ve sağlık personeline üst üste saldırıların olduğunu anımsatarak, "Artık bu işlerde biraz daha ciddi hukuki tedbirlerin alınması gerektiğini gösteriyor, caydırıcı tedbirlerin olması gerektiğini gösteriyor. Personelimizle yakından ilgileniyoruz. İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşup, görevinin başına dönecek” dedi.

TÜRK SAĞLIK SEN'DEN TEPKİ

Öte yandan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, sağlık çalışanına yapılan saldırıyı kınadı.

Darp edilen sağlık çalışanına acil şifalar dileyen, bu ve buna benzer olayların son bulmasını istediklerini ifade eden Çeker, "Hastanenin içerisinde sağlık çalışanı darbedilip, tekme tokat dövülüyor ise söylenecek söz bitmiş demektir" açıklamasında bulundu.

saldiri-016.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.