AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “CHP’nin hukuka saygısı yok”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “CHP’nin hukuka saygısı yok”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, YSK’nın hiçbir partinin yönetim organı olmadığını ve hiçbir partinin tüzüğüne göre karar vermeyeceğini söyledi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin bugün akşam saatlerinde bir açıklama yaptı.

S-400 KONUSU

Ömer Çelik, Türk-Amerikan ilişkilerindeki asıl meselenin S-400 meselesi olmadığını, S-400’ün Türkiye gibi önemli bir NATO müttefikinin ulusal güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı aldığı bir tedbir meselesi olduğunu ve ABD’nin silah pazarındaki rekabetini, NATO müttefiki meselesine taşımaması gerektiğini söyledi.

ABD’NİN PYD’YE YARDIMLARI

PKK’nın Suriye’deki kolu PYD ile ABD’li askerlerin fotoğraf çektirdiğini ve yan yana olduğunu hatırlatan Ömer Çelik, halen 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu, FETÖ elebaşının ABD’de bir karakola bile çağrılmadığını belirtti. 

SUDAN’DAKİ GELİŞMELER

Sudan’da yaşanan gelişmelere de değinen Ömer Çelik, bölgede yaşayan halkın taleplerinin aynı zamanda kendi talepleri olduğunu, Sudan ile Türkiye’nin dost ülke olduğunu ve ülkede halkın demokratik taleplerinin yerine getirilmesini beklediklerini belirtti.

“CHP’NİN HUKUKA SAYGISI YOK”

YSK’yı yönlendirmeye çalışmak ve YSK’ya baskı yapmanın, hukuka dönük olarak meşruiyetle kavga etmek olduğunu belirten Çelik, YSK’nın hiçbir parti yönetiminin organı olmadığını ve hiçbir partinin tüzüğüne göre hareket etmeyeceğini vurguladı. CHP’nin hukuk devleti anlayışına saygısının olmadığını söyleyen Çelik, “Hukuk yoksa hiçbir kurum meşruiyetini icra edemez” dedi.

CHP’ye seslenen Ömer Çelik, dışarıdaki herhangi bir odağın yaklaşımını arkalarına almadan hareket etmeleri ve özgün bir konuşma yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

“ELLERİNDE BELGE VARSA HEMEN YARGIYA BAŞVURSUNLAR”

Büyükçekmece’de polisin sahte tutanak tuttuğu iddiaları hakkında da açıklama yapan Çelik, bu iddiaları yayanların ellerinde bilgi, belge varsa hemen yargıya başvurmaları gerektiğini söyledi.

“İTİRAZ HAKKIMIZ VAKİT GEÇİRİLMEDEN KULLANILACAKTIR” 

“İstanbul için ‘sonuçlar berraklaşmalı, olağanüstü itiraz hakkımızı kullanacağız’ demiştiniz. Ne zaman yapılacak?” sorusu üzerine Ömer Çelik, “Birleştirme tutanakları ortaya çıktığı zaman o süreçten sonra itiraz hakkımızı kullanma hakkımız var. Belli bir sürenin geçmesi gerekiyor. YSK’nın o işlemi gerçekleştirmesine bağlı. İtiraz hakkımız vakit geçirilmeden kullanılacaktır” cevabını verdi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum