Kripto FETÖ'cü konuştu! AK Parti içinden 2 parti çıkıyor

Kripto FETÖ'cü konuştu! AK Parti içinden 2 parti çıkıyor

Uzun yıllar FETÖ elebaşı Gülen'in Zaman gazetesinde başyazarlık yapan Fehmi Koru yeni parti için önemli şifreler verdi. 

Kripto FETÖ'cü Fehmi Koru, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayrı, eski Bakan Ali Babacan’ın ayrı parti kuracaklarını söyledi. Koru'ya göre, Abdullah Gül de Babacan’ın yanında yer alacak. 

Fehmi Koru, Millet İttifakının destekçisi SP'nin televizyonu olan TV 5’te yayınlanan ve Mustafa Yılmaz’ın sunduğu “Kulis Ankara” programına konuk olarak, güncel siyasi gelişmelere dair soruları cevapladı.

“DAVUTOĞLU'NU BEKLENEN PARTİNİN KURUCUSU OLARAK GÖRMÜYORUM”

Fehmi Koru, ‘yeni parti’ iddialarına dair düşüncesinin sorulması üzerine, “Ben, Ahmet Davutoğlu’nu, o beklenen partinin kurucusu olarak görmüyorum. Yani Ahmet Davutoğlu da bir parti kurmak istiyor, belli. Ama esas AK Parti çevrelerinin, toplumda yeni bir parti ihtiyacı olduğuna inananların beklediği partinin, o olduğu kanaatinde değilim” diye cevap verdi. 

"ZATEN HERKES KONUŞUYOR BU İSİMLERİ"

“Yani başka sürpriz bir çalışma mı var?” sorusu üzerine de, Ahmet Davutoğlu'na cephe aldığı görülen Koru, “Zaten bu biliniyor. Bazı isimler de telâffuz ediliyor zaten. Herkes zaten konuşuyor bu isimleri. İşte Abdullah Gül’ün ismi geçiyor, Ali Babacan’ın ismi geçiyor” dedi.

“EĞER OLURSA BÖYLE OLACAĞA BENZİYOR”

Kendisinin, herkesin bildiklerinden daha fazlasını bilmediğini savunan Koru, program sunucusu Mustafa Yılmaz’ın “İki ayrı parti diyorsunuz o zaman, gündemde. Bir, Sayın Davutoğlu’nun yürüttüğü bir süreçte yaşanan partileşme süreci, doğru anlamak adına soruyorum, bir de Abdullah Gül, Ali Babacan’ın birlikte yürüttüğü ayrı bir parti. Yani Türkiye, iki partiyle (mi) tanışacak” sorusu üzerine, şöyle konuştu:

“Öyleye benziyor. Eğer olursa, böyle olacağa benziyor. Yani neticede bu insanlar, sonunda karar verecekler. Şimdi sizin bir takviminiz olabilir. O takvime göre de adımlar atabilirsiniz. Manifestonuzu yayınlarsınız, bir homurtulara sebep olabilirsiniz; ama son kerteye geldiğinizde, oturup arkadaşlarınızla düşünürsünüz. ‘Şu anda parti kurmayalım’ diyebilirsiniz. Ya da siz, başka bir parti kurmak için yola çıkarsınız, bir bakarsınız yeni bir ortam oluşmuş."

TÜRKİYE İTTİFAKI'INI SAF DIŞI KALANLARI ÇAĞRI OLARAK ALGILADI

Kripto FETÖ'cü Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye İtifakı' kelimesiyle yapmış olduğu açıklamayı ise AK Parti'de saf dışı bırakılmış isimlere geri dönün anlamında çağrı olarak yorumlayarak şunları kaydetti: "Bu ortam, işte ‘(kızgın) demiri soğutma’, ‘Türkiye İttifakı’ ile başlayan ve geçmişte beraber olduğunuz partiye gelin. Siz, eski katkılarınızı verin’ demeye doğru dönüşmüş…

‘O zaman niye parti kuralım ki? Gidelim, kendi partimizi ihya edelim’ de diyebilirsiniz. Onu ben bilemem; ama görebildiğim kadarıyla AK Parti’nin bu günkü halinin rahatsızlık doğurduğu bir kitle var. O kitlenin geçmişte önem verdiği simge birtakım isimler var. O isimler, ya bir arada, ya da ayrı ayrı, bir oluşum için kolları sıvamış durumdalar.

Birincisi, Ahmet Davutoğlu. Manifestosunu zaten yayınladı. O manifestoya baktığınız zaman zaten ismi geçen diğer kişilerin katkısı olmadığını görüyorsunuz orada. O, Ahmet Davutoğlu’nun kendisinin kaleminden çıkmış, kendi fikirleriyle oluşmuş olan bir manifesto. O, farklı bir manifesto. 

"DAVUTOĞLU'NUN MANİFESTOSU AK PARTİ İLE ÖRTÜŞMÜYOR"

Koru, Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını eleştirerek şu şekilde devam etti: "Yani, bu günkü AK Parti… Kuruluşunda zaten yoktu Davutoğlu. AK Parti’nin kuruluşundaki temel felsefeyle pek fazla örtüşmeyen bu günkü AK Parti üzerinde eleştirilerden oluşan bir manifesto o.

Yani zannediyorum Davutoğlu, onun üzerinden bir partiye doğru gidecektir, eğer gitme kararı verirlerse. Diğerleri de, herhalde bu çalışmalarını bir süre sonra bir partiye doğru dönüştürebilirler; ama onların, ben, daha farklı davranacaklarını, yani yaşanmışlıktan ders çıkararak, biraz geçmişteki hatalarını da bu arada telâfi ederek, yeni bir parti oluşumu, eğer son verecekleri kararsa, ona uygun bir parti olarak ortaya çıkacaklarını zannediyorum.”

“ABDULLAH GÜLÜN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ TAHMİN EDEBİLİYORUM"

Koru’nun, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uzun yıllara dayanan bir ilişkisi, hukuku olduğunu belirten  TV program sunucu Yılmaz, buna dayanarak, “Gül’ün bu süreçte nasıl bir rol alabileceğini, tweetlerin ötesinde daha görünür hale gelip gelmeyeceğini, yeni bir partinin genel başkanı olup olmayacağını” sordu.

Kendisinin Abdullah Gül ile sık sık görüştüğü şeklindeki düşüncenin doğru olmadığının belirten Fehmi Koru, “Ben, Gül’ün gerçekten şu anda ne düşündüğünü, sizden farklı olarak bilmiyorum. Bir şeyi bilmiyorum; ama ben, kendisini tanıdığım için, ne düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Bu tahmin, doğru da olmayabilir, doğru da olabilir” dedi.

"BİR BİÇİMDE KULLANILMASI GEREKEN BİR DENEYİM"

Koru, “Sizce ne düşünüyor o zaman?” sorusunu ise şöyle cevapladı: “Şimdi düşünün; cumhurbaşkanlığı yapmış, başbakanlık yapmış, bakanlıklar uzun zaman yapmış olan bir insandan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu deneyim, bir biçimde kullanılması gereken bir deneyim.

Kendisi bunu düşünmese bile, başkalarının düşünüp, ona bu değeri bir şekilde vermeleri gerekir. Nitekim ben, uğradığım zaman, kendisinin bulunduğu yere, oraya gelmiş olan çok farklı kitlelerden insanlar görüyorum, yerli, yabancı. 

"GÖRÜŞLERİNİ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bir çok yerli ve yabancı farklı isimlerin Abdullah Gül'e gelerek akıl aldıklarını savunan Koru şu şekilde devam etti:

"Danışıyorlar. Hem Dünya ile ilgili, hem Türkiye ile ilgili görüşlerini almaya çalışıyorlar. Böyle bir insan... Şimdi bu insan, bu geçmişi yaşamış olduktan sonra kalkıp yeniden bir siyasî partiye ‘Ben kurayım. Ben başkan olayım’ diye, eşik teşkil edecek şekilde davranır mı? 

"PARTİNİN GENEL BAŞKANI OLMASI ANLAMINA GELMEYEBİLİR"

Bana sorarsanız ben, davranacağını zannetmiyorum; ama bu deneyimi ne olacak? Bu deneyimden kim istifade etmek isterse onlara herhalde istifade ettirecek bir zemin oluşturacaktır. Onlarla birlikte, bir şekilde, olacaktır; ama bu, ille o partiye girmesi, o partinin genel başkanı olması anlamına gelmeyebilecektir.”

"DOĞRU ANLAMIŞ DURUMDASINIZ DA BEN BUNU ZATEN BÖYLE BİLİNDİĞİNİ ZANNEDİYORUM"

Mustafa Yılmaz, “Bütün bu dediklerinizden şunu anladım: Bir uzlaşma sağlanamadı, Sayın Davutoğlu, ayrı bir hareket olarak devam edecek, partileşecek. Ali Babacan da ayrı bir parti olarak devam edecek. Abdullah Bey de o bilgisi, birikimi, tecrübesiyle Ali Babacan’ı destekleyen, birikimini aktaran bir isim olarak yer alacak orada” değerlendirmesinde bulundu.

Fehmi Koru, bu değerlendirmeye, “Doğru. Doğru anlamış durumdasınız da ben, bunun zaten böyle bilindiğini zannediyorum. Yani (Davutoğlu ile Gül’ün) beraber olduklarını ihsas edecek herhangi bir şey olmadığını ben görüyorum” şeklinde karşılık verdi. 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.