Levent Gültekin'den flaş ezan yorumu 'Kutsal değil, sana ne ezandan'

Levent Gültekin'den flaş ezan yorumu 'Kutsal değil, sana ne ezandan'

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ezanın ıslıklanmasını yorumlayan Gazeteci Levent Gültekin, çarpıcı ifadeler kullandı.

FETÖ’nün medya organları Samanyolu, Bugün TV ve Zaman gazetelerine el konurken şiddetli şekilde karşı çıkıp eylemlere katılan Gazeteci Levent Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ezanın ıslıklanmasını yorumlarken ezanın kutsal olmadığını iddia etti.

"EZAN KUTSAL DEĞİLDİR! KUTSAL OLDUĞU NEREDE YAZIYOR?"

Ezanın kutsal olmadığını iddia eden Gültekin, herhangi bir kaynak göstermeden ezan ile ilgili, "Yalan söylüyorlar. Ezan kutsal değildir, bizi habire köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Kutsal olan ibadettir. Ezanın kutsal olduğu nerede yazıyor? Bir ayette mi, bir hadiste mi, dinin herhangi bir kaynağında mı yazıyor" diye açıklama yaptı.

ERDOĞAN’A TEPKİ: SANA NE EZANDAN

FETÖ medyasına el konulmasına en çok karşı çıkan Gültekin, ezana yapılan saygısızlığa tepkisini koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben de "Sana ne ezandan" diye tepki gösterdi.

EZAN HAKKINDA AYETLER VE HADİSLER VAR

Öte yandan, Gültekin, dini kaynaklarda ezanın kutsal olduğuna dair bir ifade bulunmadığını iddia etse de, Kur'an-ı Kerim'de ve hadis-i şeriflerde ezana çok sayıda atıf bulunuyor.

Örneğin Maide Suresi 58. ayette, Allahü Teala adeta bugün yaşanan durumu çok veciz bir şekilde buyuruyor:

"Onlar (inkârcılar ve münafıklar), siz birbirinizi namaza çağırdığınızda (ezan okunduğunda) onu alay ve oyun (konusu) edinirler. Bu, gerçekten onların akıl erdirmeyen bir topluluk olmaları yüzündendir."

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.