LGS'de büyük skandal!

LGS'de büyük skandal!

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’de büyük bir skandala imza attı. İşte ayrıntılar;

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrencinin eğitim hayatını yaptığı skandal hata ile tehlikeye attı. Milyonlarca ortaokul öğrencisi bu hafta sonu, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) giriyor. Bu sınavlar öncesinde yayınlanan sınav takviminde skandal bir hata yer aldı.

Üniversite sınavında önce sistemi değiştiren, daha sonra da sınav tarihine erken seçim koyan AK Parti hükümeti, buna ek olarak seçim tarihini değiştirmek yerine sınav tarihini değiştirmişti.

Üniversite sınava giren öğrencileri yıl içerisinde birkaç kez mağdur edilmesinin ardından bir skandal da LGS’de gerçekleşti.

Mili Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 10 Şubat 2018’te yayımladığı sınav takvim tarih ve saatlerinde yanlışlık yaptığı ortaya çıktı. Eğer öğrenciler MEB’in takvimine göre hareket ederse sınava geç kalacaklar.

MEB’in takvimine göre Cumartesi günü “Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları İçin Yapılacak Sınav” ve Pazar günkü “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı” sabah saat 10.00’da başlayacakmış gibi gösterildi. Fakat bu takvime göre hareket edecek öğrenciler sınava giremeyecek.

Sınavlar 09.30’da başlarken dahası sınav yerine saat 09.00’da ulaşılması mecbur kılınıyor. Bu saatten sonra gelen öğrenciler 09.30’dan önce sınav yerlerine ulaşsalar bile içeri alınmıyor.

İşte MEB’in o takvimi:

takvim1.jpg

MEB basında yer alan haberin ardından söz konusu takvime ulaşılan linki kaldırdı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.