LGS’ye girecekler dikkat! Son gün yarın!

LGS’ye girecekler dikkat! Son gün yarın!

Liselere girişte isteğe bağlı merkezi sınav başvuruları için sona gelindi. LGS başvurusu yapacak öğrenciler için başvuru süresi yarın doluyor. İşte ayrıntılar;

Ortaokul sonrası liseler için düzenlenen merkezi sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Yurt dışında "e-Okul Sistemi"ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, MEB Denklik Yönetmeliğini dikkate alarak denklikleri yapıldıktan sonra, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri veya konsoloslukları üzerinden başvurularını yapabilecek.

Sınav iki oturumdan oluşacak

8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak olan sınav, 2 Haziran Cumartesi günü iki bölüm şeklinde uygulanacak.

Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başlayacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru olacak ve 60 dakika süre verilecek.

Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere 40 soru yer alacak.

45 DAKİKA MOLA

İki ayrı oturum arasında verilen 45 dakikalık mola süresi, öğrencilerin dinlenmesi ve ihtiyaçlarını gidermesi için kullanılacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.