Liderlerin yüz analizinde ilginç sonuçlar

Liderlerin yüz analizinde ilginç sonuçlar

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Çin yüz okuma sanatı uzmanı Sevgi Karaca, liderlerin yüzlerini analiz ederek değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Çin yüz okuma sanatı uzmanı Sevgi Karaca, liderlerin yüzlerini analiz ederek değerlendirmelerde bulundu.

Liderlerin yüzlerinin seçmen üzerinde etki yaptığını belirten Karaca, 'Geçmiş yıllarda seçimlerde kimlerin kazanacağına dair bir deney yapılmış. Birçok deneğe hızlıca siyasi liderlerin fotoğrafları gösterilmiş ve kimin kazanacağını hissettiklerini işaretlemeleri istenmiş. Deney sonucunda yüzde 72 oranında doğruluk saptanmış' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yüzünü analiz eden Karaca, ilginç değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

erdogan-siyasetcafe-002.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzünü okuduğunda detaycı ve mükemmeliyetçi bir kişilikle karşılaştığını söyleyen Karaca, "Kendisinin güçlü çene ve çene kemikleri var. Yine yüz okumamdan çıkardığım sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan çok güçlü bir iradeye de sahip. Karar verdiği zaman sonuna kadar giden, detaycı ve mükemmeliyetçi bir lider. Bunların yanı sıra çevresindeki insanları düşünen, onlar için güzel şeyler yapmak isteyen bir kişiliği olduğunu da yine yüzünü okuyarak anlayabiliyorum" yorumunda bulundu.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

kemal-kilicdaroglu-siyasetcafe-002.jpg

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mahatma Gandi’ye benzetilmesine rağmen farklı bir yapıda olduğunu belirten Sevgi Karaca, “Kemal Kılıçdaroğlu ilk zamanlarda Gandi’ye olan benzerliğiyle dikkat çekmişti. Ancak Gandi gibi sessiz ve derin bir yapısı yok. Aksine yüksekten konuşan, heyecanlı kişilik özelliğine sahip. Yüzünü incelediğimde zor bir çocukluk geçirdiğini söyleyebilirim. Daha farklı alanda daha başarılı olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

devlet-bahceli-siyasetcafe.jpg

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin detaycı olduğuna vurgu yapan Sevgi Karaca, şunları söyledi:

"Devlet Bahçeli eksper bir buruna sahip. Her şeyi derinlemesine inceleyen ve beklemedik kararlar alan bir kişiliği var. Yaptığı çıkışlarda da bu durumu açıkça görebiliyoruz. O da tıpkı cumhurbaşkanı gibi çok detaycı ve mükemmeliyetçi. Sevdiği şeylerden kendisini mahrum bıraktığını düşünüyorum” dedi.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

meral-aksener-siyasetcafe.jpg

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in anaç tavırlarını daha fazla yansıtması durumunda başarısının artacağının altını çizen Karaca, “Meral Akşener’in kişilik özellik oldukça güçlü. Kadınların politik alanda daha az başarılı olduğunu düşünürsek Meral Hanım kendisinde var olan o anaç tavırları daha fazla dışarıya yansıtmalı' dedi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.