Lise ve üniversitelerde eğitime ara verildi

Lise ve üniversitelerde eğitime ara verildi

Sıcak gelişme… Lise ve üniversitede eğitime ara verildi. İşte haberin ayrıntıları;

Fransa’da öğrencilerin eylemleri nedeniyle çok sayıda lise ve üniversitede eğitime ara verildi.

Fransa'da hükümetin politikalarına karşı düzenlenen protestolara destek veren öğrencilerin eylemleri nedeniyle çok sayıda lise ve üniversitede eğitime ara verildiği açıklandı.

Le Figaro Gazetesi öğrencilerin, demiryolu, havayolu ve kamu çalışanları ile emeklilerin çağrısıyla düzenlenen ve yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı gösterilere destek verdiğini yazdı. Haberde, Paris başta olmak üzere çok sayıda kentte lise ve üniversite öğrencilerinin gösterileri desteklediği, Paris'te 13 lisede derslerin yapılamadığı kaydedildi.

İnşaat ve yol tamir malzemelerinden oluşturulan barikatlarla okullara giriş ve çıkışların kapatıldığı belirtilen haberde, bir öğrencinin, "Durum tıpkı 1968 gibi. Kimse gidişattan memnun değil. 68 olayları da öğrenciler tarafından başlatıldı" ifadesine yer verildi.

Ülkenin bir çok kentinde gösterilere katılan öğrenciler, hükümetin liseyi bitirme ve üniversiteye giriş konularında getirdiği değişiklikleri protesto için tüm öğrencilere sokaklara çıkma çağrısında bulundu.

ÜNİVERSİTELER KAPANDI

Grev ve gösteriler nedeniyle Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nin başkentin farklı bölgelerindeki 4, Lyon Üniversitesi'nde de Berges du Rhone kampüsünün kapatıldığı üniversite yönetimleri tarafından duyuruldu.

Montpellier Paul-Valery ve Toulouse Jean-Jaures üniversitelerinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildiği, Lille şehrinde ise girişlerin bariyerler ve çöp konteynerleri ile kapatılması sonucu Lille Siyasal Bilimler Üniversitesi'nin tamamen bloke edildiği öğrenildi.

eylem-002.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.