Londra’da çekiç ve sopalarla Müslümanlara saldırdılar

Londra’da çekiç ve sopalarla Müslümanlara saldırdılar

Londra'da bir grup, cami önünde bekleyen Müslümanlara çekiç ve sopalarla saldırdı. İslam karşıtı küfürler yağdıran grup, saldırının ardından araçlarına binerek kaçtı.

Dün Yeni Zelanda’da camiye saldırarak 49 Müslüman’ın şehit eden terörist saldırından sonra İngiltere’nin Londra'da şehrinde bir grup, cami önünde bekleyen Müslümanlara çekiç ve sopalarla saldırdı.

Müslümanlara saldıran grup, İslam karşıtı sloganlar atıp ve küfürler ettikten sonra araçlarına binerek kaçmak istedi. Durumu polisi bildiren cemaat üyeleri ise grubun kaçışına engel olmaya çalıştı.

İngiltere polisi, başkent Londra'da Cannon Caddesi üzerindeki Ashaadibi Mescidi ve Toplum Merkezi önünde cuma namazı için bekleyen Müslümanlara 20'li yaşlarda bir grubun saldırdığını duyurdu.

ÇEKİÇ VE SOPALARLA SALDIRDILAR

İngiltere yerel saatle 13.00 civarı gerçekleşen saldırıda, saldırganlar çekiç ve sopalarla cani önünde bekleyen Müslüman gruba saldırdı. İslam karşıtı sloganlar atan ve küfürler yağdıran saldırgan grup saldırının ardından araçlarına binerek kaçmaya çalıştı. Polisi arayan ve durumu bildiren cemaat ise saldırgan grubun kaçmalarına engel olmaya çalıştı. Bu nedenle bir cemaat üyesi aracın üzerine çıktı ancak saldırganların kaçmasına engel olamadı.

BİR KİŞİ BAŞINDAN YARALANDI

Polis, saldırıya uğrayanlar arasında 27 yaşında bir kişinin başından yaralandığını ve olay yerinden arkadaşları tarafından götürüldüğünü; hastanede tedavisinin sürdüğünü duyurdu. Polis, saldırısı sonrası ırkçı grubun, kendi araçlarına binerek kaçtıklarını; arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.