Mahkeme zorunlu din dersine 'HAYIR' dedi

Mahkeme zorunlu din dersine 'HAYIR' dedi

Mahkeme zorunlu din dersi ile ilgili flaş bir karara imza attı ve eşitlik ilkesine aykırı olduğuna hükmetti.

Mahkeme, çocuğunun zorunlu din dersinden muaf tutulması için hukuki mücadele veren veliye flaş bir yanıt verdi. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, ‘zorunlu din dersi eşitlik ilkesine aykırı’ kararı verdi ve çocuğun velisi hukuk mücadelesini kazandı.

İlkokul 4. sınıf öğrencisinin velisi Selnur Aysever, çocuğunun zorunlu din dersinden muaf tutulması talebiyle 5 Ekim 2017 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir dilekçe yazdı.

10 Kasım 2017’de ise Milli Eğitim Müdürlüğü başvuruyu reddetti. Reddine gerekçe olarak ise "Hristiyan ya da Musevi dinlerinden birine mensup olduğunuzu belgelendirin" ifadeleri kullanıldı.

Öğrencinin Velisi Ayvsever, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden dilekçeye bu şekilde bir gerekçeyle ret cevabı gelince dava açtığını ifade etti.

OPERASYON SİNYALİ Mİ? CÜBBELİ HAKKINDA ŞOK RAPOR

Selnur Aysever, avukatı Özge Demir ile ret yanıtını idare mahkemesine taşıdıklarını ve ret işleminin iptalini talep ettiklerini belirtti.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi tam 1 yıllık değerlendirmenin ardından yaşanan olayla ilgili kararını verdi. Mahkeme, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "ret" işlemini hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ayşen Gruda’dan kötü haber

Selnur Aysever'in zorunlu din dersine karşı mücadelesinde yargıdan bir müjdeli haber daha geldi. İstanbul 4. İdare Mahkemesinin 11 Ekim 2018'de verdiği "zorunlu din dersinin eşitlik ilkesine aykırı olduğu" yönündeki kararı kesinleşti.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Selnur Aysever, kararın kesinleştiğini, davayı kazandığını, kızının eğitim hayatı boyunca din dersinden muaf olacağını ifade etti.

İşte Selnur Aysever’in o paylaşımı:


selnur-aysever.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.