Mahkemeye şok mektup: Zarrab, "Kurtulmak için yalan söyleyeceğim"

Mahkemeye şok mektup: Zarrab, "Kurtulmak için yalan söyleyeceğim"

Hakan Atilla’nın avukatları ABD’deki mahkemeye Zarrab ile ilgili gündemi değiştirecek bir mektup sundular. Mektupta Reza Zarrab ceza almamak için Ahad isimli şahısa “yalan söyleyeceğini” ifade etmiş.

ZARRAB: KURTULMAK İÇİN YALAN SÖYLEYECEĞİM

Hakan Atilla'nın tutuklu olarak yargılandığı davada Reza Zarrab tanık olarak ifade vermek için kısa süre içinde mahkemeye getirildi. Atilla'nın avukatlarının Yargıç Berman'a yazdıkları mektup ise gündemi değiştirdi... Berman'a yazılan mektupta Zarrab ile Ahad isimli şahısla 15 Eylül 2016'da geçen bir telefon görüşmesine yer verildi. Söz konusu telefon görüşmesinde, Zarrab'ın ihtiyaç durumunda hapisten dışarı çıkmak ya da daha az bir ceza almak için yalan söylemeyi Ahad isimli kişiyle konuştuğu aktarıldı.

4. GÜN YAŞANANLAR

Bugün mahkemede savcılığın sorgusunun ardından, tutuklu olarak yargılanan Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarının Zarrab’ı sorgulamasına geçileceği ifade ediliyor. Gazeteciler arasında 'ejderhalı kadın' olarak bilinen Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming Zarrab'ı sorgulayacak.

22:06 - ABD'li gazeteci Pete Brush, savunma avukatlarının mektubunda da yer alan, Zarrab'ın Ahad isimli kişiyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin Zarrab'ın arkadaşı, avukatı ya da danışmanı olabileceğini öne sürdü.

“17 ARALIK’TAN SONRA RÜŞVET VERMEDİM”

22:58 - Gazeteci Klasfeld, çok sayıda e-postanın delil dosyasına eklendiğini bunlardan birinin ise 28 Ekim 2014 tarihli bir e-posta olduğunu iddia etti.

22:38 - Mahkeme salonundaki ABD'li gazetecilerin aktardığına göre, Zarrab, "Türkiye’de serbest bırakıldıktan sonra gıda ticareti yapan şirketin sahibi olarak görünmem doğru değildi" dedi.

22:35 - Sarmayeh Exchange isimli firmadan Ali Zadeh isimli şahsın Zarrab'a yönelik maili duruşmada görülüyor.

22:30 - ABD'li gazeteci Adam Klasfeld'in iddiasına göre, Zarrab 17 Aralık tarihinden sonra hiçbir Halkbank çalışanına rüşvet vermediğini söyledi.

22:28 - ABD'li gazetecilerin iddiasına göre, Zarrab Ali Fuat isimli şahsa hiç rüşvet vermediğini, bu şahsın da böyle bir talebi olmadığını ifade etti.

22:25 - Klasfeld'in iddiasına göre Zarrab, Türkiye'de serbest bırakıldıktan sonra Ali Fuat isimli bir şahısla görüştüğünü söyledi.

22:05 - Duruşmanın ikinci bölümü başladı.

“CEZA ALMAMAK İÇİN İFADE UYDURDU”

22:00 - Reuters haber ajansı, Hakan Atilla'nın avukatları tarafından yazılan bir mektuba yer verdi. Yargıç Richard Berman'a yazılan mektupta Atilla'nın avukatlarının, 15 Eylül 2016'da Zarrab ile Ahad isimli bir şahsın telefon görüşmesine yer verildi. Söz konusu telefon görüşmesinde, Zarrab'ın ihtiyaç durumunda hapisten dışarı çıkmak ya da daha az bir ceza almak için yalan söylemeyi Ahad isimli kişiyle konuştuğu aktarıldı. Savunma avukatları tarafından yazılan mektupta, "Zarrab, daha az ceza almak için bir ifade uydurmak konusunda istekli olduğunu ifade ediyor" cümlesi kullanıldı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.