Maltepe’de sayım kaldığı yerden devam edecek

Maltepe’de sayım kaldığı yerden devam edecek

Dün akşam itirazlar üzerine sonradan sayılan sandıkların yeniden sayılma kararını görüşen YSK, oy sayımının kalındığı yerden devam edilmesi kararını verdi.

Yüksel Seçim Kurulu (YSK), dün akşam itiraz üzerine Maltepe ilçe seçim kurulunun oy birliği ile aldığı sonradan eklenen sandıkların yeniden sayılma kararını bugün görüştü.

YSK, sonradan eklenen tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Buna göre geriye kalan sandıkların sayımı devam edecek.

 

GERİYE KALAN SANDIKLAR SAYILACAK

Dün akşam Maltepe Seçim Kurulunun aldığı kararla birlikte Maltepe'de 500 sandığın yeniden sayılma kararı durduruldu. YSK bu kararı bu sabah görüşüp aldığı yeni bir kararla sadece kalan 163 sandık sayılacak.

YENİ SAYIM KURULU OLUŞTURMA YETKİSİ

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi. Buna göre son kararda sandık kurulu 12’den 2’ye düşürülmüştü. Buna göre İlçe Seçim kurulu istediği kadar yeni sandık kurulu oluşturabilecek.

CHP İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP, dün akşam itiraz sonucu İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti.

CHP dilekçesinde, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtilmişti.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.