Mansur Yavaş EYT sözünü yuttu! 

Mansur Yavaş EYT sözünü yuttu! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim öncesi söz verdiği EYT'lilerin parasını ödeme sözü halen havada kaldı. EYT Derneği Yavaş'ı ziyaret etti ama nelerin konuşulduğu ise bildirilmedi.

Seçim öncesi EYT'lilerin parasını ödeyeceğine dair söz veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı EYT Derneği ziyaret etti. 

"YETKİ SINIRLARIMIZ İÇİNDE ÇÖZÜMLERİMİZİ UYGULAYACAĞIZ"

Mansur Yavaş ziyareti sosyal medyadan paylaşarak, ““Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bugün hayırlı olsun ziyaretimize geldi. EYT için yetki sınırlarımız içinde çözümlerimizi uygulayacağız. Ankara’da her vatandaşın refah içinde yaşayabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş'ın bu açıklamasıyla net bir sonuç çıkmadığı için verdiği sözü yuttuğu olarak yorumlandı. 

MANSUR YAVAŞ NE SÖZ VERMİŞTİ?

Mansur Yavaş'ın resmi twitter adresinden 10 Şubat 2019'da şu açıklamayı yapmıştı; "EYT sorununun köklü çözümü yasal düzenlemeyi gerektirmekle birlikte biz üzerimize düşeni  yapacağız. Sağlık yardımından faydalanmanız için giderleriniz belediye tarafından karşılanacak.

Vatandaşlarımızın sağlık yardımından faydalanabilmeleri  için belediye olarak ücretsiz destek verecek, süreç  boyunca GSS borçlarını karşılayacağız. Huzurlu, bereketli,  mutlu insanların yaşadığı bir Ankara için geliyoruz."

mansuryavas-eyt-sozu-twit.jpg

"75 TL EYT'LİLERİN PARASINI ÖDEMEK KONUŞULACAK BİR KONU DEĞİL"

HDP ve İYİ Parti destekli CHP Ankara adayı Mansur Yavaş,3 Mart 2019'da basın mensuplarının kendisine yönelttiği, EYT'lilere yönelik sağlık primlerinin ödenmesine ilişkin projesinin eleştirilmesiyle ilgili soruya şöyle cevap vermişti;
“EYT'liler 75 TL primi yatıramadığı zaman kendisi, ailesi, çocukları sağlık yardımından yararlanamıyor. Bunun farkında değiller. Belediye nerelere para ödemiyor ki? 75 TL EYT'lilerin parasını ödemek konuşulacak bir konu bile değil. Ankara'daki bütün EYT'lilerin sağlık priminin parasını yatırsak bir dinozor parası yapmaz."

MANSUR YAVAŞ'IN VERDİĞİ SÖZLERE ULAŞILAMIYOR

Öte yandan HDP'ninde tam desteği ile Ankara Belediye Başkanı seçilir seçilmez yaptığı ilk işlerden birisi de kendi adına ait olan mansuryavas.com.tr adresli web sitesini kapatmak oldu.

myeyt-sitesi1.jpgmyeyt-sitesi2.jpg

Sitede EYT'lilere verilen sözlerinde bulunduğu site Yavaş'ın twitter adresine yönlendirildiği anlaşılıyor. Oysa bu sitede Mansur Yavaş'ın seçim beyanları ve sözleri bulunmaktaydı. Her ne kadar Mansur Yavaş web sitesini kapatarak bunun üzerini kapatmaya çalışsa bile twitter üzerinden yayınladığı beyanları ise halen mevcut.

mansuryavas-eyt-twit1.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum