Market poşeti yüzünden kör oluyordu

Market poşeti yüzünden kör oluyordu

İzmir'de market poşetini meyve bıçağıyla açmak isterken gözüne bıçak batan 11 yaşındaki Sudenaz Aldağ, 1,5 yıl sonra kornea nakli oldu.

İzmir'de 2017 yılında meydana gelen talihsiz olayda 11 yaşındaki Sudenaz Aldağ, babası Yılmaz ve annesi Zehra ile markete gidip alışveriş yaptı. Baba alışverişin ardından işe gitti, annesi ise market poşetlerini mutfağa bıraktı.

Sudenaz, annesine yardım etmek için yumurtaların bulunduğu poşeti açmaya çalıştı ancak düğümü çözemeyince eline meyve bıçağını aldı. Talihsiz kız, sert bir hamle ile poşeti bıçakla açmaya çalışırken elindeki bıçak gözüne battı. Tam 1,5 yıl tedavisi süren Sudenaz'a, göz tansiyonunun düşmeye başlamasıyla birlikte kornea nakli yapıldı.

posetgoz2-oruh.jpg

ŞU ANDA GÖRMESİ DAHA İYİ

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bora Yüksel, Sudenaz’ın sağlık durumu ile ilgili, 'Sudenaz 1,5 yıl önce bir kaza geçiriyor ve gözüne bıçak batıyor. Ardından göz tansiyonu gelişiyor ve gözün kornea tabakası netliğini yitiriyor. Biz önce göz tansiyonunu düşürmek için tüp ameliyatı gerçekleştirdik. Göz tansiyonu belli bir düzene girdikten sonra da kornea naklini yaptık. Zedelenmiş olan mercek değiştirildi ve gözüne lens de takıldı. Şu anda görmesi daha iyi. Aynı zamanda göz bebeği de yırtılmıştı. Onu da tedavi ettik. Şu anda göz tansiyonu biraz yüksek ama zamanla daha iyi olacak' dedi.

'ELİME BIÇAK ALMAYACAĞIM'

Yaptığı hatadan pişman olduğunu söyleyen Sudenaz ise, 'Biz marketten gelmiştik. Yumurtaları dolaba yerleştirecektik. Annem lavaboya gittiğinde anneme yardımcı olmak için market poşetini açmak istedim. Poşet düğümlü olduğu için poşeti açamadım. Bıçakla açmaya çalışırken bıçak gözüme battı. Gözüm kanadı, aktı. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım. Şu anda bıçak kullanmaya çok korkuyorum. Elime bıçak almayacağım' ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.