Mavi Balina engellenemiyor

Mavi Balina engellenemiyor

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, binlerce çocuğun oynadığı ‘Mavi Balina’ oyunu hakkında uyarılarda bulundu.

Başkan Fatih Sayan, oynayan çocukları intihara sürüklediği iddia edilen ‘Mavi Balina’ oyunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve ebeveynleri uyardı.

Mavi Balina oyununun tamamen kaldırılmasının veya erişiminin engellenmesinin mümkün olmadığını ifade eden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Sayan, bunun sebebi olarak ise oyunun sabit bir site üzerinden oynanmamasında kaynaklandığını belirtti.

Ailelerin bu oyunla ilgili talep ve şikayetlerinden sonra BTK’nın devreye girdiğini söyleyen Başkan Sayan, "Bu tür intihara yönlendirme olabilecek web sayfaları ile ilgili ve bağlantılarla ilgili gereğini yapıyoruz. Çocuğun intihara gitmemesi için biberi bağlantıdaki öbür taraf ile yurt dışı bağlantısının emniyet güçleri ile işbirliğinde kesilmesini sağlıyoruz. Sanal ortamda çocuklarınız ne yapıyor takip edin. Siz çocuğunuzu her türlü kötülükten ev içinde koruduğunuzu düşünürken internetten açılan dünya ile kötücül işlere maruz bırakıyorsunuz. mavi balina da bu kötü örneklerden biri” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.