Mazbata ile ilgili flaş açıklamalar Gazeteci açıkladı Valilik yalanladı

Mazbata ile ilgili flaş açıklamalar Gazeteci açıkladı Valilik yalanladı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının bugün verileceği iddia edildi. İddiayı Valilik açıklamasına dayandıran gazetecinin bu iddiası İstanbul Valiliği tarafından yalanlandı.

31 Mart’ta yapılan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin resmî sonuçları henüz açıklanmadı. İtirazlar nedeniyle bazı sandıklarda sayım devam etmekte iken, bugün Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının verileceği iddia edildi.

Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan aynı zamanda Yeniçağ Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Orhan Uğurluoğlu İstanbul Valiliğini kaynak göstererek, “Bugün Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verilecek diye bir mesaj yayınladı.

Orhan Uğuroğlu Sosyal Medya’dan paylaştığı mesajında:

“İstanbul İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu mazbatasını hazırladı. Ekrem İmamoğlu bugün davet edilecek ve mazbatası verilecek. Kaynak İstanbul Valiliği” ifadelerini kullandı.

ekrem-imamoglu-mazbata.jpg

VALİLİK İDDİAYI YALANLADI

İstanbul Valiliğinden Orhan Uğuroğlu’nun mazbata iddiası ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada “Gazeteci @orhanuguruglu tarafından İstanbul Valiliği kaynak gösterilerek yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair paylaşım gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denilerek mazbata iddiasını yalanladı.

İşte İstanbul Valiliğinin o mesajı:

valilik-siyasetcafe.jpg

UĞURLUOĞLU VALİLİĞE YANIT OLARAK TEKRAR BİR MESAJ YAYINLADI

İstanbul Valiliğinin açıklaması üzerine Orhan Uğurluoğlu tekrar bir mesaj yayınlayarak, “güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgidir” ifadelerini kullandı

Uğuroğlu mesajında:

“Kaynak konusunda tereddüt ve itirazlar geldi, daha net ifade edeyim, Mazbatanın hazır olduğu, İstanbul Valiliğinin seçim kurullarına görevlendirdiği güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgidir.
@TC İstanbul Valiliğinden aldığım bilgi değildir.

İşte Uğurluoğlu’nun o mesajı;

orhan-ugurlu-2-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.