Dr. Binnur ÇELEBİ

Dr. Binnur ÇELEBİ

McKinsey’e “teminat” mektubu

McKinsey’e “teminat” mektubu

Saygıdeğer McKinsey;

Sizinle daha önceki görüşmelerimizdeki talebiniz üzerine, bu yıl içerisinde yapmayı planladığım harcamalarıma ilişkin teminatlarımı sunuyorum.

Öncelikle üç öğün yemeğimi iki öğüne indireceğim.

Yemeklerde ekmeği mümkün olduğunca azaltacağım, ilk ay sonrası ise tamamıyla bırakacağım. Zaten Canan Karatay’da bunu öngörmüş, bize bırakın diye sürekli telkinde bulunmuştu.

Kırmızı eti hayatımdan tümüyle çıkaracağım.

Tavuk ve balık ürünlerini de en azamiye indireceğim. Tavuğun gerisini, balığın da en ucuzu olan hamsisini tercih edeceğim. Balık alırken de, daha ucuz olacağından Ulus Hali’nde akşamın son saatini bekleyeceğim.

Nohut, mercimek, fasulye ve bulguru ise çok mecbur olmadıkça evime gramını dahi sokmayacağım. Zaten çoğu ilaçlanıp, paketlendiği için sağlığa büyük tehlike!

Süt ve yoğurt ürünlerini de haftada bir kiloya indirme gayreti içerisindeyim. Sütte ve yoğurta bildiğiniz üzere laktoz var. Hem bağırsaklarımda fazlasıyla gaz üretiyordu. Çıkarmak da ayrı bir sorundu.

Domatesin resmine bakıp, sadece geçmiş günleri hayal etmeyi düşünüyorum.

Bol bol yeşil sebzeye ağırlık vereceğim. Nane, maydanoz, ıspanak, pırasa…. Artık Allah ne verdiyse…

Dışarıdan şişe suyu almak yerine, yakın civarlardaki kaynak sulardan temin yoluna gideceğim, onu da bulamazsam belediyenin çeşme suyunu kana kana içeceğim.

Meyvelerden ise; kış olması itibariyle haftada bir kilo olmak üzere ucuzluğuna göre ya mandalinayı ya da portakalı tercih edeceğim.

Mümkün olduğunca yemek pişirmek yerine salata türü soğuk yiyeceklere ağırlık vereceğim. Malumunuz üzere zamlardan dolayı doğalgaza faturasını elimden geldiğince en minimuma indireceğim.

Doğalgaz ile ısınma yerine çocukluğumdaki sac soba ile kışı geçirmeyi düşünüyorum. Evde fazlasıyla kitap var. Taaa lisans yıllarımdan kalanlar bile var. Günde beş kitap yaksam, bu kışı muhtemelen donmadan atlatırım diye düşünüyorum. Hem de nostalji yapar, ısınırken şiir bile yazarım belki…

Öyle AVM’lere gidip viza kartıyla üst baş almaya da son vereceğim. Evdekiler ölene kadar yeter. Zaten az yiyeceğim için muhtemelen zayıflayacağım da. Gençliğimden beri belki bir gün giyerim diye kimseye kıyıp veremediklerimi de nihayet giymek nasip olacak sayenizde.

Eve misafir kabul etmelere de son verdim. Eş, dost ve akrabalarımla buluşmak için kokteyli konferanslara gitmeyi planlamaktayım. Hem karnımızı doyurur hem bilgi edinir hem de konferans aralarında iki hasbihal ederiz diye düşünmekteyim.

Telefon faturalarını da aza indireceğim. Öyle çen çen konuşmalara son vermek gerektiği görüşündeyim. Kimle konuşmak istiyorsam çaldırıp kapatacağım. İnşallah hatırımı sayıp geri döneceklerini umut ediyorum. Ayrıca internetimi de kapatacağım. Kotalarımı yok edeceğim.

Bunların dışında günlük harcamalarım konusunda sizin önereceklerinizi dört gözle bekliyorum.

Amerika düşmanlığı yapanların da Allah belasını versin yani.

Şayet siz olmasaydınız, inanın yaşama gücümüz dahi kalmayacaktı.

Allah sizi başımızdan eksik etmesin!

IMF’den “dostları” da bekleriz.

Vatandaş olarak bizler çoktan hazırız zati!

En içten saygılarımla…

Çok çok best regarts…

 

Dr. Binnur ÇELEBİ

Siyasetcafe.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Binnur ÇELEBİ Arşivi