Memurluk kaldırılıyor mu? Açıklama geldi...

Memurluk kaldırılıyor mu? Açıklama geldi...

Bugün TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Memurluk kaldırılıyor mu?" sorusuna yanıt verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, son günlerde merak konusu olan ''Memurluk kaldırılıyor mu?'' sorusuna açıklık getirdi. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan, "Mevcut düzenlemeler neyse aynı şekilde devam edecek. 3,5 milyon kamu görevlimiz var. Hepsinin içi rahat edebilir." şeklinde konuştu.


Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıklamış olduğu ''ekonomi paket'' ile ilgili de konuşan Bakan Jülide Sarıeroğlu, TRT Haber'e önemli açıklamalarda bulundu. 


Açıklamasında emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ayrı ayrı 1000 liralık ikramiye verileceğinin müjdesini veren Bakan, ana muhalefetten de dert yandı. 


"Ana muhalefetin dediği gibi hızlıca, telaşla hazırlanmış bir paket değil. En önemli şey emeklilerimize bayram 1000 liralık bayram ikramiyesi. Ana muhalefet partisi kendi projesi olduğu yönünde iddialar ortaya koyuyor. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 11,5 milyon dosya üzerinden bu ikramiyeleri vereceğiz. SSK Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri faydalanacak bu haktan. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz faydalanacaklar. Emekli olan geçici köy korucularımız, aylık bağlanan sivil vatandaş da faydalanacak. 12,3 milyon kişi inşallah bu haktan faydalanmış olacak." dedi.


İDDİALARA DEĞİNDİ
Sarıeroğlu, memurluğun kaldırılacağı iddialarına, "Memurluk ortadan mı kaldırılıyor diye söylentiler var. Sanki böyle bir adım atılacakmış gibi kara propaganda başlamış durumda. KPSS ile memur alımlarımız, sözleşmeli personel alımlarımız, kariyer mesleklerle ilgili kamuda alımlarımız devam ediyor. Bunlarla ilgili mevcut sistemimiz neyse, aynı şekilde devam edecek. 3,5 milyon kamu görevlimiz var hepsinin içi rahat edebilir. 4b’lilerin izin konusunda bizden talepleri vardı. 4b’lilerin izin sürelerini düzelttik. Bakanlar Kurulu’na sevk edildi." diyerek yanıt verdi. 


ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
Ekonomi paketiyle ilgili olarak "Hani kaynak yoktu." şeklinde kendilerine eleştiri getiren CHP'ye de cevap veren  Bakan, "Türkiye yüzde 7,7 büyüdü. Bu ilk defa yaptığımız bir şey değil. Biz emeklilerimizle ilgili kamu çalışanlarımızla ilgili her dönemde düzenleme yaptık. Telaş içerisinde olması gerekenler henüz adayları belli olmayanlar. Biz karıncalar gibi çalıştık. 9 ay oldu ben göreve geleli, her alanda 16 yıldır çalışıyoruz. Mutfak hazırlıklarımız var. Seçim tarihi belli oldu diye bunları gerçekleştirmeseydik haksızlık olurdu." diye konuya açıklık getirdi.

Siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.