Menzil tarikatına Rize Belediyesi’nden etkinlik alanı tahsisi

Menzil tarikatına Rize Belediyesi’nden etkinlik alanı tahsisi

Menzil tarikatı kuracağı medrese için bağış toplamak üzere bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik için Rize Belediyesi Menzil tarikatına yer tahsis ettiği iddia edildi. Dün Fetö’ye tanınan imkanlar bugün Menzil’e tanınıyor.

Menzil tarikatının kuruluşu olan Semerkand vakfı yaptırılacak olan medreseye finans sağlamak amacıyla bir etkinlik düzenledi. “Hayra davet etkinlikleri” adı altında düzenlenen etkinliğe yer tahsisini ise Rize Belediyesi’nin yaptığı iddia edildi.

Rize Belediyesi tarafından sahildeki dolgu alanının Menzil tarikatına 9 günlüğüne tahsis edildiğini gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Menzil bu etkinlik çerçevesinde kuracağı medrese için bağış topluyor. Toplanan paralara ise makbuz verilmediği iddia edildi.

Kamuya ait bir alanda bir kamu kuruluşu tarafından kanunsuz olarak para toplanması ise dikkat çekti.

 

saymaz-1.JPG

 

DÜN FETÖ BUGÜN MENZİL

Gazeteci İsmail Saymaz Twitter hesabından tepki göstererek, fiş vermeden bağış topluyorlar ifadelerini kullandı:

Saymaz, “Rize Belediyesi, sahildeki dolgu alanını dokuz günlüğüne Menzil’cilere tahsis etti. Menzil’ciler ‘Hayra Davet Etkinlikleri’ adı altında panayır, alışveriş mağazası, oyun alanı, sahne ve yiyecek içecek stantları kurmuşlar. Fiş vermek yok, yapılacak Halidi Medresesi için bağış var.” cümlelerini paylaştı.

saymaz-2.JPG

 

İlgili haber;

menzil-002.JPG

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.