Menzil Tarikatı'nın şeyhi Abdülbaki Erol hayatını kaybetti

Menzil Tarikatı'nın şeyhi Abdülbaki Erol hayatını kaybetti

Menzil Tarikatı'nın lideri olan Abdulbaki Erol tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol hayatını kaybetti. Erol, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

 

YERİNE KİM GEÇECEK?


Türkiye'deki en büyük tarikat olan Adıyaman merkezli Menzil Tarikatı'nın lideri Abdulkadir Erol'un ölümü sonrası cemaatin yeni liderinin oğlu Saki Erol'un olması bekleniyor. 

 

ABDULBAKİ EROL KİMDİR?


Merkezi Adıyaman'da bulunan Menzil Tarikatı'nın (Nakşibendi tarikatı) "şeyhi" Abdulbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğdu. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Babasından sonra "şeyh" olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde ölünce Abdulbaki Erol Menzil tarikatının "şeyh"i oldu. 

Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrenen Abdulabaki Erol, eğitimine Siirt ve Van'da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara'ya tedavi oldu.

Tarikati Adıyaman'ın Kâhta ilçesine bağlı olan Menzil köyünde kurulduğu için (Nakşibendi tarikatı) "Menzil tarikatı" olarak anılıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.