Merkel’den Mesut Özil açıklaması! 'Hoşuma gitmedi'

Merkel’den Mesut Özil açıklaması! 'Hoşuma gitmedi'

Almanya Başbakanı Merkel, Mesut Özil hakkında açıklamalarda bulundu. Merkel, ARD TV’de yayınlanan bir programa katılarak, sorulara yanıt verdi. İşte ayrıntılar;

Almanya Başbakanı Angela Merkel katıldığı bir televizyon programında Mesut Özil ve göçmenlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil ile ilgili yaşanan tartışmaya da değinen Merkel, “Fotoğrafın doğru veya yanlış olduğu konusunda farklı fikirlerde olunabilir. Ancak ardından yaşanan tartışma biçimi kısmen hiç hoşuma gitmedi” açıklamasında bulundu.

“İSTER ÖZİL OLSUN, İSTER BAŞKASI…”

Merkel, bu konuda net bir görüşe sahip olduğunu belirterek, “İster Özil olsun ister başkası olsun, göçmen kökenli birisi ‘Bana bu toplumda düzgün bir şekilde davranılmıyor' diyorsa, bunu en azından ciddiye almak ve konuşmak gerekir” dedi.

Türk kökenlilerle yaptığı bir görüşmede liseye giden başörtülü bir kızın kendisine “Ben Friedrichstrasse'de (Berlin'de bilinen bir cadde) yürüdüğümde benim matematikte pekiyi aldığıma kimse inanmaz. Bunu gözlere baktığımda anlıyorum.” dediğini aktaran Merkel, “Bunu ciddiye almak gerektiğini düşünüyorum. Benim böyle bir deneyimim yok.” şeklinde konuştu.

Merkel, Cumhurbaşkanı Steinmeier'in sözlerini önemli bulduğunu ve “Kahve sofrasını” düzenlemesini de harika bir fikir olarak gördüğünü kaydetti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.