Mersin'de banka ismini kullanarak vatandaşı dolandıran 2 kişi tutuklandı

Mersin'de banka ismini kullanarak vatandaşı dolandıran 2 kişi tutuklandı

Mersin’de bankaların ismiyle internet siteleri kurarak vatandaşları dolandıran 5 kişiden ikisi tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bankaların ismiyle internet siteleri kurarak vatandaşı kredi kampanyaları ve çeşitli hediyeler vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 5 kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin’de, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan ihbar üzerine bankaların isimlerini kullanan şüphelilerin, kurdukları internet siteleri ve sosyal medya hesaplarıyla sahte kampanyalar düzenledikleri ortaya çıktı.

Zanlıların, sitelere giriş yapanları bankadan arıyormuş izlenimi vermek için “0850” alan kodu ile başlayan numaralardan arayarak dolandırdıklarını tespit eden ekipler, teknik incelemenin ardından özel harekat polislerinin de dahil olduğu operasyon düzenledi.

Şüphelilerin kullandığı ofiste yapılan aramada, iki cep telefonu, iki bilgisayar, 3 harici bellek ve çağrı merkezi

işlemlerinde kullanılan mikrofonlu kulaklık ile çok sayıda sim kart ve banka kartı ele geçirildi.

Operasyonun ardından F.G, D.Y, İ.K, S.K. ve 13 ayrı suçtan aranan M.U. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen D.Y. ve M.U. tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firar eden bir kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.