İYİ Parti’den meclis üyelerine yeni çağrı: İster gel istersen gelme!  

İYİ Parti’den meclis üyelerine yeni çağrı: İster gel istersen gelme!  

İzmir'de 31 Mart yerel seçimleri öncesi resmi iş birliği yapan İYİ Parti ile CHP, bu iş birliğini seçim sonrası da sürdürme kararı aldı. Partiden ikinci bir çağrı ile CHP listelerinden seçilen üyelerin isterlerse istifa etmelerine gerek kalmayacak.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP destekli olmasından dolayı tartışmalı ismi olan CHP’li Tunç Soyer’in kazandığı İzmir’de İYİ Parti, CHP listelerinden seçime giren ve meclis üyesi seçilen partililerin, geri dönüp dönmeme konusundaki kararı, üyelerine bıraktığı açıklandı.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

İzmir'de 31 Mart yerel seçimlerinde iş birliği yapan ve PKK uzantısı HDP ile birlikte İYİ Parti’nin desteği ile bir çok büyükşehirde başarı sağlayan CHP ile İYİ Parti arasındaki dayanışma sürecek. Seçimlerde bir çok PKK ile ilişkili isimler olduğu CHP listelerinden belediye meclis üyesi olan ve seçilen 46 İYİ Partili meclis üyesinin, partilerine geri dönüp dönmeyecekleri merak konusu olmuştu.

İYİ PARTİLİ Mİ CHP’LİMİ BELLİ OLMAYACAK

Bir TKP bir de Bağımsız adayın il belediye başkanı olduğu 31 Mart seçimlerinde bir il belediye başkanı çıkaramayan Genel Başkanlığını Meral Akşener’in yürüttüğü İYİ Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun, teşkilatlara gönderdiği ve CHP'ye geçen üyelerin, istifa edip İYİ Parti'ye dönmelerini içeren genelgenin ardından İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, seçilen meclis üyeleri ile toplantı yaptı.

DAYANIŞMAYI SÜRDÜRME KARARI ÇIKTI

Toplantıdan sonra, üyelerin istifa edip etmeme kararı, partililerin tercihine bırakıldı. Hüsmen Kırkpınar, "Biz daha önce iş birliğimizin 31 Mart'ta bitmeyeceğini söylemiştik. Bu dayanışmayı sürdürmeye karar verdik. Belediye meclisleri yerel parlamentolardır. Bu nedenle sayısal anlamda kritik olan yerlerde, arkadaşlarımızın bulundukları görevde kalıp kalmamaları konusunda iradeyi kendilerine bıraktık" dedi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.