Meteoroloji uyardı Okullar tatil edilebilir

Meteoroloji uyardı Okullar tatil edilebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinin tamamında beklenen kar yağışının okulları tatil edecek kadar yoğun bir şekilde yağacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara, Bolu, Kayseri, Afyon başta olmak üzere İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinin tamamında yoğun kar yağışı beklediğini açıkladı.

Yarın daha geniş bir bölgede başlayacak olan kar yağışının okulları tatil ettirecek kadar etkili olacağı söyleniyor.

Meteorolojinin raporuna göre kar yağışı 3 gün sürecek ve cumaya kadar 30'dan fazla ilde hayatı durduracak. Meteorolojinin yayınladığı kar, fırtına ve şiddetli yağış uyarıları ile kritik illerin 5 günlük hava durumu raporlarını hazırladık.

OKUL TATİL ETTİRECEK KAR ALARMI

Bugün sadece 6 ilde etkili olan kar yağışı asıl etkisini yarından itibaren gösterecek. Perşembe ve cuma günü de etkili bir şekilde devam edecek olan kar yağışı 3 gün kar boyunca şu illeri etkileyecek : Ankara, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Bolu, Karabük, Kütahya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Van, Siirt ve Şırnak.

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI VERİLEN YERLER

İç anadolu ve doğu anadolu kar yağışı etkisine girerken kıyı illerinde şiddetli yağış ve fırtına var. Bugün Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Kastamonu, Sinop, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde güney yönlerden fırtına (60-90 km/saat) şeklinde rüzgar var. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak , Bartın ve Adıyaman'da ise sel baskınlarına sebep olabilecek yoğunlukta şiddetli yağış görülecek. 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.