Meteorolojiden 5 il için sel uyarısı!

Meteorolojiden 5 il için sel uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 5 il için kuvvetli sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları;

Meteoroloji’den 5 ile ve bazı ilçelerine kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Vatandaşların ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı önlem alması istendi.

Yurtta hava durumu nasıl olacak? Ülke genelinde bahar yağışları etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji’den yapılan açıklama ile kuvvetli sağanak yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı önlem alması yönünde uyarı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam özellikle gece saatlerinde (16:00-06:00 TSİ) Hatay'ın Erzin, Dörtyol, Hassa, Payas, Arsuz, İskenderun ve Samandağı ilçelerinde, Kahramanmaraş'ın Göksun, Andırın ve Afşin ilçelerinde, Adana’nın Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerinde, Osmaniye çevrelerinde, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışın neden olabileceği olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Perşembe öğleden sonra Antalya'nın doğu kesimlerinde etkisini artıracak gök gürültülü sağanak yağışın özellikle 15:00-21:00 saatleri arasında Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.