Meteorolojiden flaş uyarı: Yağış geliyor

Meteorolojiden flaş uyarı: Yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada hafta pazartesi gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklığını 8-10 derece düşeceği ve yağışın geleceği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları;

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, hafta sonu güneyli rüzgâr ile artacak hava sıcaklığının, pazartesi gününden itibaren yağış ile hissedilir derecede azalacağı açıklandı.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta sonu kuvvetli güneyli rüzgârlar ile daha da artacak.

Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıklar, pazar günü öğleden sonra Marmara Bölgesi'nde, hafta başından itibaren ise kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak. Sıcaklıklar, gelecek hafta mevsim normalleri civarına inecek.

Yarın kıyı Ege'nin, akşam saatlerinden itibaren ise batı bölgelerinin yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’in yağışlı geçmesi, yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülüyor.

Türkiye'nin pazar günü batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu,  Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısının yağışlı geçmesi, yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışın, Marmara'nın batısı ile İstanbul, İzmir ve Manisa çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kuvvetli olması bekleniyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.