MGK sonrası net açıklama: “Terör koridoruna izin verilmeyecek”

MGK sonrası net açıklama: “Terör koridoruna izin verilmeyecek”

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Yeni Zelanda’daki saldırı kınanırken, FETÖ/PDY, PKK/YPG ce DEAŞ başta olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı mücadele hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu aktarıldı.

MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Yeni Zelanda’da masum insanların yalnızca inançlarından dolayı hunharca katledildiği ve terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin güneyinde oluşturulmaya çalışılan 'terör koridoruna' izin verilmeyeceği, içeride ve dışarıda tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele edileceği açıklandı.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Yayımlanan bildiride, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini yakından ilgilendiren iç ve dış olayların bütünüyle ele alınarak değerlendirildiği, milli birlik ve beraberlik ile devletin bekasını tehdit eden PKK/PYD-YPG, FETÖ/PDY ve DEAŞ başta olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine yönelik devam eden mücadele hakkında Kurul’a bilgi verildiği aktarıldı. Ayrıca, Türkiye’nin bütün terör örgütleriyle mücadelesini, geçmişte olduğu gibi aynı azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceği vurgulandı.
31 MART AÇIKLAMASI

Bildiride, 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlerin, yurt bütününde huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için yetkili kurumlar tarafından alınan tedbirlerin gözden geçirildiği ifade edildi.

TERÖR KORİDORUNA İZİN VERİLMEYECEK

Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde tüm terör örgütlerinden arındırılması, ülkeye huzur ve barış ortamı getirilmesi için Türkiye’nin gösterdiği çabalarına kararlılıkla devam edeceği ve Türkiye’nin güney sınırları boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna izin verilmeyeceği belirtildi.

İşte o açıklama:

"Suriye halkına hitap edecek bir anayasanın hazırlanarak hür ve demokratik seçimlerin gerçekleştirilmesi yönündeki beklenti ve katkılarımız dile getirilmiş, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölgenin terör örgütlerinin değil, iki ülke halkının güvenliğini temin edecek bir uygulama olması halinde kabul edilebileceği, Münbiç ve Fırat'ın doğusunun terör örgütlerinden temizlenmeden bölgede istikrarın sağlanmasının ve göç hareketliliğinin durdurulmasının mümkün olmayacağı ifade edilmiştir."

YENİ ZELANDA’DAKİ SALDIRI KINANDI

Camilere yapılan saldırılar sonucu 50 kişinin hayatını kaybettiği Yeni Zelanda’daki terör saldırılarına ilişkin de, masum insanların hedef alındığı eylem şiddetle kınandı ve şu ifadeler kullanıldı:

Yaşanan hadise tüm yönleriyle istişare edilmiş, Türk düşmanlığını da ihtiva ettiği anlaşılan İslam karşıtı ırkçı zihniyeti besleyen iklimin, bireysel ve organize unsurlarının deşifre edilerek kararlılıkla üzerine gidilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Giderek şiddet ve teröre dönüşen İslam ve Müslüman düşmanlığına çeşitli gerekçelerle göz yumulmasının, benzer saldırılara zemin hazırlayacağı uyarısında bulunulmuştur."

Ayrıca, Milli Güvenlik Kurulu’nun 26 Mayıs 2016 ve 29 Mart 2017’de yapılan toplantılarındaki, ‘İslam karşıtı ırkçılık faaliyetleri’ ve ‘İslam karşıtı nefret söylemleri ile fiili saldırılara varan ırkçı davranışlara’ ilişkin açıklamalarına yer verilerek, konunun hassasiyetinin kamuoyuyla paylaşıldığı ifade edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.