MHP'den flaş İsmail Küçükkaya çıkışı Bahçeli neden istemedi?

MHP'den flaş İsmail Küçükkaya çıkışı Bahçeli neden istemedi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı ortak canlı yayının moderatörlüğünü yapacak olan İsmail Küçükkaya'ya neden tepki gösterdiği açıkladı.

İstanbul seçiminin siyaset sosyolojisi ve coğrafya için önemli olduğunun altını çizen MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, 23 Haziran seçimleri için MHP olarak bir hukukçu ordusu oluşturduklarını söyledi. 

Seçim sonucu ne olursa olsun Cumhur İttifakı'ndan emin olduklarını söyleyen Yalçın, "Türkiye'nin geleceğini ipotekten kurtaracağız" dedi. 

Seçimde küskünlerin pişmanlık içinde sandığa koşacağını vurgulayan Semih Yalçın, "MHP, hemşehricilik yapmıyor, hemşeri harekatı yürütüyor. küskünler ve pişmanlar cumhur ittifakına omuz verecek" ifadelerini kullandı. 

'EKREM İMAMOĞLU ÜÇKAĞITÇILIK YAPIYOR'

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne yönelik hakaretleri için "Bu imamoğlu'nun ilk gafı değil" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı, “Ekrem İmamoğlu, iki yüzlülük ve üç kağıtçılık yapıyor” diye konuştu.

BAHÇELİ İSMAİL KÜÇÜKKAYA'YA NEDEN TEPKİLİ?

Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı ortak canlı yayının moderatörlüğünü yapacak olan İsmail Küçükkaya'ya neden tepki gösterdiğini de sözlerine ekledi.

'Sayın Genel Başkanımızın tepkisinin sebebi; İsmail Küçükkaya gibi tarafsız olmayan, zaman zaman düşmanlık ve husumet derecesinde aleyhimizde yayınlar yapan birinin tercih edilmesi' diyen Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

'Esasen Uğur Dündar ismi fena bir tercih değildi. Moderatörlük konusunda çok tecrübeliydi. Ancak Uğur Dündar muhtemeldir ki adil olmak, tarafsız bir program yönetmek istemedi. Çünkü tarafsız davranmak Ekrem İmamoğlu’na değil, Binali Yıldırım’a yarayacaktı. O ise belli ki Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasını istiyor. Moderatörlük yapmama kararı aldığını bahane ederek görevden kaçmasının, başka açıklaması yok.

İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğü kabul etmesi ise, hırsına, şöhret merakına ve henüz olgunlaşmamış olmasına verilebilir. Üstelik hırsı ve yetersizliği yüzünden tarafsız davranmakta zorlanacak ve programı Ekrem İmamoğlu’nun lehine çevirmek için söz oyunlarına, ucuz taktiklere başvurmaktan çekinmeyecektir.

Küçükkaya, yıllardır FOX TV’de hem iktidarın hem de MHP’nin aleyhinde yayınlar yaparak ünlendi. Programda gizli gizli Sayın Yıldırım’ın açık vermesini bekleyecek, hatasını kollayacaktır. Buna karşılık, İmamoğlu’nun defolarını gizlemeye, açıklarını kapatmaya çabalayacak, Sayın Yıldırım’a galebe çalması için gayret sarf edecektir.

Bunu bile bile Küçükkaya’dan tarafsızlık ummak, yayının her iki taraf için dengeli bir atmosferde sürdürülmesin beklemek ne mümkün?

'TARTIŞMA DENGESİZ BİR ORTAMDA SÜRECEK'

Ayrıca karşı taraf belden aşağı vurmayı, iftira ve yalan üretmeyi, her vesileden çıkar sağlamayı kâr bilen bir anlayışa sahipken, Küçükkaya’nın moderatörlüğündeki tartışma daha dengesiz bir ortamda sürecektir. Baksanıza İmamoğlu araştırıp aslını astarını öğrenmeden derhâl ortaya soru isteme iftirası attı. Binali Bey’in yalanlamasına rağmen özür dilemeyip kıvırmayı tercih etti. İmamoğlu hep kıvırıyor, Küçükkaya da bu siyasi kıvraklığı setretmeye pek süslü bir etek olur ancak.

Normal şartlar altında devlet adamlığı, vakur duruşu, olgunluğu, siyasi birikimi ve şimdiye kadarki müseccel hizmetleriyle Sayın Yıldırım İmamoğlu gibi bir tecrübesiz çaylağa elbette fark atar.' 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.