MHP’nin itiraz ettiği Kırklareli’nde kazanan belli oldu

MHP’nin itiraz ettiği Kırklareli’nde kazanan belli oldu

MHP’nin itirazının ardından Kırklareli’nde oylar yeniden sayıldı. Buna göre, bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu 114 oy farkla seçimi kazandı.

MHP’nin itirazı üzerine YSK’nın oyların yeniden sayılmasına karar verdiği Kırklareli’nde, seçimi kazanan bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu oldu. Kesimoğlu, seçimi 114 oy farkla kazandı.

Kırklareli’nde, 31 Mart günü yapılan yerel seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre mevcut belediye başkanı ve bağımsız belediye başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 17 bin 176 oy, Cumhur İttifakı’nın adayı Derya Bulut ise 16 bin 928 oy almıştı.

Derya Bulut, bu sonucun ardından İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapmış, geçerli sayılacak oyların da geçersiz sayıldığını gerekçe göstererek 170 sandığın yeniden sayılmasını talep etmişti.

İtirazın ardından İlçe Seçim Kurulu, 170 sandıktaki oyların yeniden sayılmasına karar vermiş, Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru sonrası ise bu karar iptal edilmişti.

İl Seçim Kurulu’nun aldığı bu kararına karşın MHP’li Derya Bulut, YSK’ya itirazda bulundu ve bu itiraz neticesinde YSK, oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Perşembe günü saat 21:00’de tekrardan başlayan oy sayım işlemi bugün saat 17:15 civarında sona erdi.

kirklareli.jpg

Bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’ndeki seçimi, resmi olmayan sonuçlara göre 114 oy farkla kazandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.