Michael Rubin’den Türkiye hakkında bir skandal paylaşım daha

Michael Rubin’den Türkiye hakkında bir skandal paylaşım daha

FETÖ’nün darbe girişimini önceden yazan kişilerden biri olan, eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin, daha önce de yaptığı alçakça paylaşımlarına bir yenisini daha ekleyerek 31 Mart seçimlerine ilişkin skandal bir açıklamaya imza attı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye hakkında yaptığı skandal açıklamalarıyla tanınan eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin, 31 Mart seçimlerine ilişkin hayalini kurduğu kaos tablosunu sosyal medya hesabından açıkladı.

Her fırsatta Türkiye’nin iç siyaseti hakkında kışkırtıcı yorumlar yapan Michael Rubin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında alçak sözler sarf etti.

Michael Rubin yaptığı paylaşımda, “Merak ediyorum, eğer Erdoğan İstanbul seçimini çalarsa ve protestolar başlarsa, SADAT kalabalıklara ateş açarak masum insanları öldürüp daha önce olduğu gibi suçu Erdoğan’ın düşmanlarına mı atacak acaba” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

michael-rubin.png

SEÇİMLERDEN SONRA HALKI SOKAĞA DAVET ETMİŞTİ!

Michael Rubin, 31 Mart seçimlerinin ardından yaptığı açıklamayla halkı sokağa davet etmiş ve İran’da 2009 yılında seçimlerden sonra yaşanan olayları örnek göstermişti. 

Rubin, 1 Nisan’da yaptığı paylaşımda, “2009 yılında Ahmedinejad seçimi çalmaya çalışınca, İran'lılar sokaklara çıkarak protesto ettiler. İran halkı acaba Türk'lerden daha mı çok demokrasiye değer veriyor? Gezi Parkı protestoları birilerinin ayarlarını bozmuştu!” sözleriyle Türkiye’de yaşanmasını istediği başka bir kaos hayalini daha açıklamıştı.

GÜLEN’İN İADESİNE KARŞI ÇIKMIŞTI!

Michael Rubin, ABD Başkanı Donald Trump’ın AB Büyükelçisi Ted Malloch’ın, teröristbaşı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilebileceğine yönelik sözlerine tepki göstermişti. Rubin, ‘Gülen’in iade edilmesi NATO’nun altını oymak olur’ başlıklı yazısında “Trump büyük bir hatanın eşiğindedir” sözleriyle FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i savunmuştu.

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞIYLA DİKKAT ÇEKEN MICHAEL RUBIN KİMDİR?

1971 yılında Philadelphia’da doğan Michael Rubin, lisans çalışmalarını biyoloji dalında yapmasına rağmen 1999 yılında Yale Üniversitesi’nden tarih dalında doktora yaptı.

Michael Rubin, İsrail’deki İbrani Üniversitesi ve Yale Üniversitesi’nde ders verdikten sonra 2000 ve 2001 yıllarında Çekiç Güç uygulaması sırasında Irak Kürdistan Özerk Bölgesi’nde Süleymaniye, Selahaddin ve Dohuk Üniversitelerinde de görev yaptı.

2002 ile 2004 yılları arasında Amerikan Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon), Irak ve İran konusunda danışmanlık yaptı. Bağdat’ın düşmesinin ardından Irak’taki Koalisyon İşgal Yönetimi’nde görev yaptı.

Michael Rubin’in The New York Times, Washington Post, The Wall Street Journal gibi gazetelerde Türkiye, İran ve Irak hakkındaki yazıları yayınlanıyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.