Milli Eğitim 1 milyon öğretmenin kapısını çalacak!

Milli Eğitim 1 milyon öğretmenin kapısını çalacak!

Bakanlık, öğretmenlerin eylül ayı mesleki çalışma programını belirledi. Bir milyona yakın öğretmen, MEB’in politikalarını değerlendirecek, eğitim öğretimin kalitesini arttırmak için çözüm önerisi sunacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesinde düzenlenecek eylül dönemi mesleki çalışma programının ayrıntılarını belirledi. Bakanlık yaklaşık bir milyon öğretmenden, eğitimin önündeki sorunlarla ilgili görüş istedi.

MEB, öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması ve öğretim yılının planlanması amacıyla eylül ayının ilk iki haftasında yapılacak çalışma programının ayrıntılarını duyurdu. Öğretmenler, 3-14 Eylül’de günde dört saat okullarında düzenlenen programa katılacaklar.

İlk olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 3 Eylül’de saat 10.30’da TRT Okul’dan canlı yayınla öğretmenlere seslenecek. Bakanlık, öğretmenlerin eğitime ilişkin fikirlerini alabilmek amacıyla “Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir” adlı bir çalışma yürütecek.

İl ilçe milli eğitim müdürlüklerinin AR-GE birimleri koordinatörlüğünde yürütülecek çalışmada eğitim camiasındaki tüm öğretmenlerden görüş alınacak. Bakanlığın yayımladığı programda çalışmanın amacı, 'Öğretmenlerimizin güncel eğitim politikaları konusunda farkındalıklarını sağlamalarının yanı sıra tecrübeleri çerçevesinde Bakanlık politikalarının gelişimine katkı sunmaları' sözleriyle ifade edildi.

Bu amaçla düzenlenecek toplantıda öğretmenlere bakanlığın belirlediği sorular yöneltilecek ve rapor tutulacak. Raporlar 19 Ekim 2018 tarihinde il ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla bakanlığa iletilecek.

MEB’in öğretmenlere yönelttiği sorular şöyle:

- Sizce Bakanlığımızın yeni dönemde eğitimle ilgili olarak odaklanması gereken en temel üç sorun nedir? Birkaç cümle ile gerekçelendiriniz?

- Bakanlığımızın yürüttüğü faaliyetler içerisinde en başarılı bulduğunuz üç temel uygulama nedir? Birkaç cümle ile gerekçelendiriniz.?

- Sizce okulunuzda acil çözüm bekleyen üç temel sorun nedir?

- Türkiye’de eğitim öğretimin kalitesini artırmak için üç temel çözüm öneriniz nedir?

İKİ KİTAP TARTIŞILACAK

Programa geçen yıllardan farklı olarak öğretmenlerin okuması ve toplantıda tartışması istemiyle iki kitap eklendi. Okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm düzeylerde, imam hatiplerden meslek liselerine, özel eğitim ve rehberlik kurumlarından halk eğitimi merkezlerine eğitim kurumlarındaki öğretmenler Fuat Sezgin’in “Bilim Tarihi Sohbetleri” ve John Taylor Gatto’nun “Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı” adlı kitaplarını okuyacak ve üzerine tartışacaklar. Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş “Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı”adlı kitabın önsözünde John Taylor Gatto için, “Azılı bir okul düşmanı” diyor. Kitapta zorunlu eğitim tuzak olarak görülüyor ve kişilerin potansiyelinin bireysel eğitimle ortaya çıkacağını savunuluyor.

Bakanlık bu yıl ilkokul öğretmenleri için hazırlanan eylül ayı programına, özel yetenekli ve üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Bilim Sanat Merkezlerine öğrenci alma sürecine ilişkin de bilgilendirme maddesini de ekledi.

ÇOCUK İSTİSMARI ÖĞRETMENİN GÜNDEMİNDE

Ortaokullarda 4-5 Eylül günlerinde öğretmenler; okul müdürü, müdür yardımcısı ya da rehber öğretmen eşliğinde çocuk ihmal ve istismarını önlemeye ilişkin çalışmaları konuşacak. Yatılı bölge ortaokullarında belleticilik görevi ile ilgili yapılan planlamada pansiyon yönetimi, hijyen, beslenme, çocuk ihmal ve istismarını önleme konuları da gündeme eklendi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.