Milli Eğitim'de büyük kavga! Milli Görüşçüler tasfiye mi ediliyor?

Milli Eğitim'de büyük kavga! Milli Görüşçüler tasfiye mi ediliyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Milli Görüşçüleri tasfiye ettiği yönünde tabanda ciddi yönde eleştiriler bulunsa da şimdilik bu durum yüksek sesle dillendirilmiyor...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un üst düzey bürokrasi de yapmış olduğu değişiklikler konusunda tabanda Milli Görüşçüler tasfiye mi ediliyor diye ciddi bir dedikodu ve eleştiri var.

Gerçekte durum böyle mi?

Bakan Selçuk, göreve geldiğinin ertesi haftasında ekibimizi kuracağız diye bir açıklama yapmıştı.

Yine Bakan Selçuk'un görevden almalar ve yapacağı atamalara Cumhurbaşkanı da dahil hiçbir kurum ya da kuruluşun müdahil olmadığı, Bakan'a görevden alma ve istediği ekiple çalışma konusunda tam yetki verildiği bilgisi kesin bir bilgi.

Bakan Selçuk'un bugüne kadar yapmış olduğu atamalarda eleştiri konusu olarak Mesleki ve Teknik Eğitime yapılan çocuk doktoru ataması ve Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğüne Makina Mühendisinin genel müdür olarak getirilmesi eleştiri konusu oldu .

Çünkü, Bakan'ın kariyer ve liyakat ilkelerine yönelik yapmış olduğu açıklamalar, yine öğretmenlerine sahip çıkan açıklamalar Eğitim camiasını heyecanlandırmıştı, öğretmenler eğitimci bir Bakan'ımız oldu diye mutlu olmuştu.

Bakan Selçuk'un 1 milyon öğretmen, 81 İl Müdürü, 150 daire başkanı, 919 ilçe müdürü, 60 bine yakın okul müdürü, yaklaşık 150 bin akademisyen arasından Mesleki Eğitime alanında uzman bir eğitimciyi getirememesi ve yine Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğüne alanında uzman bir ölçmeciyi bulamaması konusunda yapılan eleştiriler yerinde ve haklı eleştirilerdir.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜ YAPI TASFİYE Mİ EDİLİYOR?

MEB'de Milli Görüşçü yapının tasfiye edildiği yönünde eleştirilere gelecek olursak. Tüm üst düzey bürokrasi ve taşra teşkilatının Milli Görüş kökenli kişilerden oluşmasını bekleyen zihniyete göre Milli Görüşçü yapının tasfiye edildiği doğrudur .

Gerçek bir milli görüşçü ise asla böyle bir cümle kurmaz. Milli Görüşçü olduğu için görev beklemez, görev tevdi edilirse Allah rızasını gözeterek çalışır ve asla ideolojisini işine karıştırmaz . Geçtiğimiz hafta Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğüne Yahya Irmak isimli bir daire başkanı atandı .

Yahya Irmak ismi Milli Görüşçü camianın tanıdığı bir isimdir. Cihannüma teşkilatından olan bu isim yıllarca rahmetli Erbakan Hoca'nın yanında ders almış ve çalışmıştır .Bakan Ziya Selçuk, bu atamayı yaptıktan sonra başta Odatv, Sözcü, Yeniçağ Gazetesi olmak üzere ne kadar muhalif medya varsa yapılan atamaya iftira haberlerle saldırdılar .

Bir taraftan Bakan Milli Görüşçü camiayı tasfiye ediyor diye yaygara koparanlar , diğer tarafta Bakan Milli Görüşçü bir atama yapınca Bakan İşid’cileri atıyor diye iftira haberle Bakan’ı yıpratmak isteyen muhalif medya ...

Bakan Selçuk'un en son yapmış olduğu Milli Görüşçü daire başkanı atamasına çamur atmak isteyenler Bakan’ın İşid yanlılarını atadığı yönünde iftira haberlerini , habere konu olan Yahya IRMAK isminin daha önce İŞİD ile ilgili atmış olduğu tweetle çürütelim...

İŞTE O TWEETLER;

ziya-selcuk-siyasetcafe.jpg

Bakan Selçuk, Milli Görüşçü yapıyı tasfiye ediyor olsa bu camianın en tanınmış ve radikal adamlarından Yahya Irmak ismini daire başkanı yapmazdı .

Ya da Milli Görüşçü ve sendika kökenli Turan Akpınar'ı Ankara il müdürü yapmazdı . Bu konuda Bakan Selçuk'a haksızlık ediliyor. Bakan, üst düzey bürokrasi ve il müdürleri atamalarında iki genel müdürlüğe yapılan atamalar dışında kariyer ve liyakat ilkelerine dikkat ederek , atamasını yaptığı kişilerle bizzat görüşerek ; toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak kişilerin atamasını yapmaya özen gösterdiği görülüyor .

Sonuç olarak; Bakan Selçuk'un Milli Görüşçü camiayı tasfiye ettiği yönünde yapılan eleştiri art niyetli bir yaklaşımdır .  Bakan Selçuk'un kariyer ve liyakat ilkelerine göre yapmadığı her atama ilerleyen süreçte kendisine zarar verecektir . Bakan Selçuk , bunu bilecek ve öngörecek kadar tecrübe ve bilgi sahibidir .

Keza kendisi bürokrasi de görev yaptığı dönemde Hüseyin Çelik'in başarısının altında yatan en büyük etkenin işi bilen güçlü bürokrasi olduğunu tecrübe etmiştir.

siyasetcafe.com

 

Kaynak:Kamudan Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.