Milli Görüş tabanından İstanbul çağrısı! 

Milli Görüş tabanından İstanbul çağrısı! 

31 Mart’ta 103 bin oy alan Saadet Partisi 23 Haziran’da adayı Necdet Gökçınar ile devam kararı aldı. Milli Görüş’ün duayen siyasetçileri, SP tabanına seslenerek AK Parti’yi destekleme çağrısı yaptı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimlerine yeniden adayları Necdet Gökçınar ile gireceklerini duyurdu. 

Yeni Şafak'ın haberine göre; Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile siyasete başlayıp, partilerinde görev alan duayen isimler, yenilenecek İstanbul seçiminde oy verilecek adayın özenle seçilerek oy verilmesi gerektiği yönde çağrı yaptılar.

"BU KİŞİYİ İSTANBUL'A GETİRMEK İHANETTİR"

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan hayattayken Saadet Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve Milli Görüş Platformunun Sözcüsü Necmettin Aydın, “94 ruhuyla İstanbul’u CHP’den aldık. Bugün 23 Haziran seçimlerinde aday göstermek, İstanbul’u yeniden CHP’ye vermek gibidir. Beylikdüzü Belediyesi’ni borç batağına sokan biri İstanbul’u da batıracaktır. Bu kişiyi İstanbul’a getirmek ihanettir. Terör örgütüyle yapılan ittifak ile belediyenin kadrolarına terör sempatizanlarının yerleştirilmesi çok kötü sonuçlara zemin hazırlar. İstanbul seçimlerinin kaybedilmesi Türkiye’deki istikrarın da sarsılması demektir. Türkiye düşmanlarının motive olması demektir İstanbullu seçmen buna fırsat vermeyecektir” dedi. 

"NE MENFAATLERİ VAR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Refah Partisi’nde Ankara Milletvekilliği yapan Ahmet Bilge, 40 yıl Necmettin Erbakan ile yan yana yürüdüklerini belirterek, “Şu anki Saadet Partisi’nin Necmettin Erbakan’ın öğretileriyle uzaktan yakından ilgisi yok” dedi. Ahmet Bilge şöyle konuştu: “Saadet Partisi’nin tavrını hiçbir zaman tasvip etmiyorum. Erbakan hocanın düşünceleriyle, felsefesiyle bu tutumun da uzaktan yakından ilgisi yok. Büyük fark var, büyük sapma var. Hem kendi inançlarına aykırı hem de Erbakan’ın ortaya koyduğu gerçeklere aykırı. Bunu niye yapıyorlar anlayamıyorum. Ne menfaat var anlamak mümkün değil. Saadet’e oy verenler, buna inanıyorsa ona da yapacak bir şey yok. Ben Saadet Partililerden aklı selim hareket etmelerini istiyorum. Bu kin, bu nefret nereye kadar sürecek. Bunlar doğru değil” şeklinde konuştu.

"ERBAKAN HOCAMIZI SİYASET ALET ETMEKTİR"

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu, Saadet Partisi yönetiminin birçok seçim bölgesinde gizli ve açık ittifaklarla Milli Görüş çizgisinden çok uzak kişileri belediye meclis üyesi gösterdiğini hatırlattı. Pamukçu, “Bütün bu açık gerçekler dolayısıyla; Milli Görüş beklentisiyle bu partiye verilecek oylar asla Milli Görüş’e verilmiş oylar olmayacaktır. Malum partinin yönetimini elinde bulunduran kadronun yaptığı Erbakan Hocamız’ı ve Milli Görüş’ü temsil etmek değil, Milli Görüş ve Erbakan Hocamız’ı siyasete alet etmektir” dedi.

'İKTİDAR GİTSİN DE NE OLURSA OLSUN' TARAFINDAN OLMAYACAĞIZ

Yeniden Refah, kim yaparsa yapsın doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceklerinin altını çizen Pamuk, “Doğruyu, faydalıyı, hayırlı olanı desteklemek, yanlışı, zararlıyı ve şerri de ortadan kaldırmak temel düsturumuz. Parti olarak ilk günden itibaren ifade ettiğimiz gerçeklerin başında mevcut iktidarın çok sayıda faydalı hizmetlerinin de bulunduğu gerçeğidir. 17 yıldır iktidarda bulunan irade; inanç özgürlüğünün sağlanması alanında önemli adımlar atmıştır. Ancak biz ‘mevcut iktidar gitsin de ne olursa olsun’ tarafında olmayacağız” ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL VE ANKARA'NIN ALINMASI KOLAY OLMADI"

MSP 16. Dönem milletvekili Gaziantep Şahinbey ilçesinde belediye başkanlığı yapan Mehmet Bozgeyik, 40 yıl Necmettin Erbakan ile omuz omuza mücadele vermiş bir isim. İstanbul ve Ankara’nın Milli görüş lideri için çok önemli olduğunu anlatan Bozgeyik, “Hoca çok önemli bir devlet adamıydı, kıymeti vefatından sonra bilindi. İstanbul ve Ankara’nın alınması kolay olmadı. Dolayısıyla buralar hocanın emanetidir. Dikkat edilmelidir. Saadet Partisi tabanının akıllı hareket etmesi gerekir. Hocanın emaneti heder edilmemelidir. Saadet tabanının bu sefer genel merkezi dinlemeyeceğini, gönlünün sesini dinleyeceğini düşünüyorum. Saadet Partililer, hocanın emanetini heder ettirmez” diye konuştu. 

"94 RUHU OLARAK BİLİNEN BU RUH BÜYÜK BİR ÇABA İLE ÇALIŞTI"

Fazilet Partisi Batman Milletvekili Musa Okçu, 18’li yaşlardan bu yana Erbakan çizgisinde olduğunu belirterek, “İstanbul’u hep beraber çalışarak kazandık. İstanbul’un kaybedilmesi hepimizin zararına olur. Bugüne kadar olup biten her şey hepimizin ortak hizmetidir. Bu hizmetin kaybedilmesi tüm inanç camiasına zararınadır. İstanbul’un tarihi dokusunun zararınadır. 94 ruhu olarak bilinen bu ruh, büyük bir heyecan ve çabayla çalıştı. İstanbul’un kazanılması büyük bir milat oldu. Ortak düşüncesi, inancı olan kardeşlerimizin hepsi için İstanbul’u kaybetmek büyük bir teessür oluşturur. Hepimiz bir arada olmalıyız. Zaman için inşallah bu şartlar hazırlanır” diye anlattı. 

"TEMEL BEY HDP VE CHP İLE BİRLİKTELİĞİNİ ORTAYA KOYDU"

Milli Görüş Lideri Erbakan’ın aile doktoru olan ve Refah Partisi’nde milletvekili de yapan Ahmet Feyzi İnceöz: “Şu anki Saadet Partisi’nin konumu Mili Görüş çizgisinden oldukça uzak. Abdülhamit Han, düşmanın okları nereyi gösteriyorsa, bilesiniz ki esas milli olan odur diyor. AB, ABD’nin hedef oklarında şu anki iktidarımız var. Tüm bunlar ortadayken, Temel bey HDP ve CHP ile birlikteliğini de ortaya koydu. Kişi sevdiğiyle beraberdir. 23 Haziran’da herkes safını belli edecek” dedi. Gidişatı hiç hoş değil. İnşallah İstanbul seçimlerinde bunu telafi ederler, hatalarından dönerler."

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.