Gökçek: 'Ben Yunanlı değilim' dese mesele kapanacak

Gökçek: 'Ben Yunanlı değilim' dese mesele kapanacak

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İmamoğlu, ‘Ben Yunanlı değilim, Rum değilim, iftira atmayın” dese olay orada kapanacak. Çıt yok…” dedi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir iftar programında Ak Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun ‘Efendim ne dedi Yunan medyası takip ettiniz değil mi? 'İstanbul'u Yunan kazandı' diyor. Bir dakika ya... Bu arkadaş nereli, CHP adayı nereli?” ifadelerinin CHP yandaşı medya tarafından çarpıtılmasına tepki gösterdi.

"KOSTANTİNOPOLİS'İ FETHEDEN YUNANLI"

Melih Gökçek, 31 Mart seçimlerinin hemen sonrasında Yunan medyasının “Konstantinopolis’i fetheden Yunanlı: Ekrem İmamoğlu” manşetlerine “15 Nisan’da şöyle bir twit atmış ve demiştim ki; ‘Yunanlı şu manşeti atmış; Ekrem İmamoğlu İstanbul’u fetheden Yunanlı. Bu laf bana dokunuyor arkadaş, size dokunmuyor mu?’ dediğini söyledi.

"İMAMOĞLU'NDAN ZERRE TEPKİ VERİLMİYORDU"

Melih Gökçek, Yunan medyasının haberlerine karşı CHP'li İmamoğlu’nun tepkisizliğini şu sözlerle dile getirdi: “Ekrem İmamoğlu’ndan çıt çıkmamıştı. Yunan gazetesi İstanbul’dan Konstantinopolis diye bahsediyor ve devam ediyordu; İstanbul’u fetheden Yunanlı. Yunanlının İstanbul’u fethettiğini söyleyen Yunan gazetesine İmamoğlu’ndan zerre tepki verilmiyordu…”

'BEN YUNANLI DEĞİLİM' DESE MESELE KAPANACAK

Twitinde, Yunan gazetelerinde İmamoğlu ile ilgili yayınlanan haberlerin Yunanca kupürlerini ve Türkçe tercümesini paylaşan Melih Gökçek, “İmamoğlu, ‘Ben Yunanlı değilim, Rum değilim, iftira atmayın” dese olay orada kapanacak. Çıt yok…” ifadelerini kullandı.

"YUNAN GAZETESİ HABERİ İMAMOĞLU'NUN FACEBOOK'UNDAN ALMIŞ"

Yunanistan’da Greek Reporter isimli internet sitesinde İmamoğlu’nun Pontus kökleri olduğunun iddia edildiğini aktaran Gökçek, gazetedeki haberin Türkçe tercümesinde “Greek Reporter gazetesi haberi İmamoğlu’nun facebook hesabından almış.

Haberde deniliyor ki; ‘Yunanlılar, Pontus-Yunanca konuşan nüfusun 1920-1922'deki Yunan-Türk savaşından sonra İslam'a dönüşen Rumlar olduğuna inanmaya bayılırlar, ‘Kripto-Hristiyanlar’ olarak adlandırılırlar” ifadelerinin yer aldığını ifade etti. 

Gökçek, “Greek Reporter gazetesi İmamoğlu'nun facebook hesabından alıntı yapıp şöyle diyor; ‘He speaks Greek and dances Pontus dances, media hail…’ Yunanca konuşuyor ve dans ediyor pontus dansları, medya dolu ve ekrem imamoğlu'nun facebook sayfasında yayınlanan bir videosunu buldu." ifadesini kullandı. 

"İSTER KÖKENİN RUM OLSUN İSTER ERMENİ, SORUN YOK"

Melih Gökçek paylaşımında şunları kaydetti: “Bizi İmamoğlu'nun Rum veya Türk olması ilgilendirmiyor. İster Rum, ister Ermeni, ister Türk, ister Kürt ol. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak İstanbul Belediye Başkanı olmak için yeterli. Fakat insanın kökeniyle iftihar etmesinden doğal bir şey de olamaz. Var mı itirazı olan? Benim babam Türk ve Urfalı. Anam Kosovalı akıncı torunu. Ben Ankara'da doğdum. Her zaman söyledim... Ne var bunları söylemekte? Sn. İmamoğlu da kökeni neyse söyler, olay kapanır... Bu kadar basit… İster kökeni Rum olsun, ister Ermeni, ister Türk, İstanbul adaylığında sorun yok.”

"ULAN BU NE BİÇİM MANŞET KENDİNE GEL"

Gökçek twitterden yaptığı açıklamasında son olarak İmamoğlu’na yönelttiği bazı sorular yöneltti. Gökçek İmamoğlu'na şu şekilde seslendi: 

1- Yunan gazeteleri niçin “İstanbul’u fetheden Yunanlı” diye manşet attı?
2- İnsan kökeninden utanır mı?” soruların cevabını isterken, bir de tavsiyede bulundu:
Bence Trabzonlular İmamoğlu’na şöyle demeli; ‘Sayın İmamoğlu ‘İstanbul’u fetheden Yunanlı diye sana bu manşeti atan gazeteye ‘ulan bu ne biçim manşet, kendine gel. Bana hakaret mi ediyorsunuz?’ diye cevap vermelisin. Bizim hemşehriliğimizi kullanıp kendini kurtarmaya kalkma.”

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.