Milli Savunma Bakanı Akar: Rum komşularımız akıllı olsun!

Milli Savunma Bakanı Akar: Rum komşularımız akıllı olsun!

Akar, "Garantörlük hak ve sorumluluklarımızı bugüne dek eksiksiz, aksaksız yerine getirdik, bundan böyle da getirmeye devam edeceğiz. Bunu yerine getirebilmek için de Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ada'daki varlığı şart, bunu da herkes böyle bilsin" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile KKTC'deki temasları devam ediyor. İlk defa bir Milli Savunma Bakanı'nın TSK'nin komuta kademesiyle KKTC'ye yaptığı ziyaret olarak tarihe geçen program çerçevesinde Akar ve komutanlar, askeri birliklerde denetleme ve incelemeler yaptı. İlk olarak Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Karargahı'na giden Bakan Akar, Onur Kıtası'nı selamladı, şeref salonu ve müzeyi gezdi, brifing aldı.

"BİZ 'OLDUBİTTİYE MÜSAADE ETMEYİZ' DEDİKÇE TEHDİT GİBİ ALGILANIYOR"

Haksızlığa kesinlikle göz yummayacaklarını ifade eden Bakan Akar, "1974-2019, TSK'nin konumu, duruşu, anlayışında hiçbir değişiklik yok. Biz gerçekten Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta barıştan, iyi komşuluktan tarafız. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere biz çok samimi ve ilkeli konuşuyoruz, söylediklerimizin arkasındayız." sözlerini kullandı.

Türkiye'ye ait sondaj gemilerinin çalışmalarına devam ettiğini, TSK'nin en etkili unsurlarından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın da bu gemilerin faaliyetlerini desteklediğini söyleyen Akar, "Biz 'barış' dedikçe bu zafiyet gibi, 'Gerektiğinde hakkımızı alır, herhangi bir oldubittiye müsaade etmeyiz.' dedikçe de tehdit gibi algılanıyor. Bu sebeple komşularımızın akıllarını başlarına almaları, olaya objektif bakmaları gerek." biçiminde konuştu.

Akar, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine uygun hareket etmelerini beklediklerini söyleyerek, "Yunanistan'da kurulan yeni hükümetin olaylara daha objektif yaklaşmasını, geçmişten ders çıkararak bakmalarını, olayları çözümsüz duruma getirmeyi değil çöze çöze gitmeyi bir ilke olarak kabul etmelerini bekliyoruz." dedi.

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.