Mısır’dan küstah Afrin operasyonu açıklaması

Mısır’dan küstah Afrin operasyonu açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri, güney sınırının güvenliğini sağlamak, tehdit oluşturan terör gruplarını yok etmek ve Ortadoğu’da huzuru yeniden sağlamak için Afrin operasyonunu kararlılıkla yürütüyor. İşte haberin ayrıntıları;

TSK, YPG/PYD terör örgütlerinin hedeflerini savaş uçaklarıyla bombalamaya devam ederken ses ABD’nin kuklası haline gelen devletlerden çıkmaya devam ediyor. Son olarak Mısır, Afrin harekatının siyasi çözüme yönelik çabalar baltaladığını açıkladı.

Türkiye'nin Afrin harekatını eleştiren Mısır Dışişleri Bakanlığı, harekatı Suriye'de siyasi çözüme yönelik çabaların baltalanması ve mevcut siyasi kararların ihlali olarak nitelendirdi.

İran’dan skandal Afrin açıklaması

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mısır, Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e düzenlediği harekattan duyduğu memnuniyetsizliği dile getiriyor. Bu harekatı Suriye'nin egemenliğinin ihlali ve Suriye'de terörle mücadeleye yönelik mevcut siyasi kararların ve çabaların baltalanması olarak görüyoruz" denildi.

Mısır Dışişleri, Suriye'deki çözüm sürecinde askeri kararların kabul edilemez olduğunu da belirterek, bu ülkede tüm tarafların kabul edebileceği bir siyasi süreç izlenmesi yönünde çağrı yaptı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.