MİT Başkanı Hakan Fidan uzun zaman sonra ilk defa konuştu

MİT Başkanı Hakan Fidan uzun zaman sonra ilk defa konuştu

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, YÖK'te akademisyenlerle bir araya geldi. Fidan uzun süre sonra ilk defa açıklamalarda bulundu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Dr. Hakan Fidan, konferans öncesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç ile görüştü.

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın makamında gerçekleştirilen görüşmenin ardından MİT Başkanı Fidan tarafından verilen ''Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi'' konulu konferans yapıldı.

Konferansa Ankara Valisi Vasip Şahin YÖK Üyeleri, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Türkiye'deki bütün üniversitelerin rektörleri ile üniversitelerdeki siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki yöneticiler ve akademisyenler katıldı.  

BÖLGEYİ BEKLEYEN RİSKLER

MİT Başkanı Hakan Başkan Fidan, ''Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi'' başlıklı konuşmasında; küresel gelişmelerin genel değerlendirmesini yapmasının ardından, bölgesel alandaki güvenlik değerlendirmesine yer vererek, önümüzdeki dönemde bölgemizde yaşanması muhtemel gelişmeler ile ülkemizi bekleyen risklere değindi.

Hakan Fidan şöyle konuştu, ''Teknolojik gelişmelerin ve imkânların da etkisiyle, ulus devletlerin çatıştığı klasik rekabet ortamından, bireylerin devletleri tehdit edebildiği, asimetrik çatışmaların yaşanabildiği uluslararası bir düzen ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle farklı coğrafyalardaki gelişmeler ve krizler arası etkileşim, ülkemizin iç, dış tehditler, algı operasyonları ve siber saldırılar gibi asimetrik tehditlerle aynı anda mücadele etmesini gerekli kılmaktadır.

İÇ VE DIŞ TEHLİKELERE KARŞI YAKLAŞIMLAR

Ülkemizin istikrarını, bağımsızlık ve bütünlüğünü hedef alan terör örgütleri Suriye ve Irak'taki otorite boşluğundan yararlanmaktadır. Devletleşmeye ve devleti ele geçirmeye çalışan terör örgütlerinin taşeron olarak yoğun şekilde kullanılması, iç ve dış tehditlere karşı bütüncül bir yaklaşımla mücadele edilmesini gerektirmektedir. Hareketli bir coğrafyada bulunan Türkiye, içe içe geçen siyasi, güvenlik, ekonomik, siber tehditlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak durumdadır."

ÜLKE VE AKTÖRLER YAKIN TAKİP

MİT Başkanı Fidan ayrıca, ''Milli İstihbarat Teşkilatı olarak, devletimizin dış politikada artan etkinliğiyle uyumlu olarak yakın ve uzak coğrafyada yaşanan gelişmeleri, mevcut ve muhtemel tehdit alanlarını, aktörlerin yaklaşımlarını ve bunların ülkemize yansımalarını yakından takip ettiklerini, ülkemizin tüm tehditlerle zamanında ve küresel ölçekte mücadelesine katkı sağlamakta olduklarının'' ifade etti.

SİYASETCAFE.COM  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.