Moda da yeni trend 'Namaz Takkesi'! İşte bunu da gördük!

Moda da yeni trend 'Namaz Takkesi'! İşte bunu da gördük!

Giyim markası 2018 Kış koleksiyonunun tanıtımında namaz takkesi kullandı ve büyük tepki çekti.

Dünyaca ünlü giyim markası Yves Saint Laurent, namaz takkesini 2018 Kış Koleksiyonunda kullandı. Sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafta, Kaia Gerber'in başındaki başlık Müslümanlar'ı ayağa kaldırdı.

İlk kez tesettür koleksiyonu çıkaran Dolce & Gabbana tepkileri üzerine çekmiş ama özellikle Ortadoğu’da satış rekorları kırmıştı. Bu akıma geçtiğimiz sezon Gucci’de eklendi. Zira muhafazakar moda pazarına olan ilgi git gide artmaya başladı.

Ortadoğu zenginlerinin dünya sosyetesinde daha çok boy göstermeleri, ünlü markaların koleksiyonlarında yer alan parçalara yüzbinlerce dolar harcamaları bunda oldukça etkili oldu. Gucci gibi Chanel, Armani ve DKNY markaları da tesettür koleksiyonları çıkarmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta ise ünlü moda evi Yves Saint Laurent sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı. Ünlü top model Cindy Crawford’un kızı Kaia Gerber, boynuna taktığı çanta ile poz vermişti. Aslında David Sims’in hazırladığı koleksiyonda Kaia’nın taktığı çanta öne çıkarılmak istenmişti… Kampanyanın yıldızı yeni sezon çantasıydı.

Ne var ki üzerinden neredeyse 1 hafta geçtikten sonra fotoğraftaki bir detay Müslümanlar’ı ayağa kaldırdı… Kaia’nın başına taktığı şapkayı ‘Namaz Takkesi’ne benzetenler bir hayli fazlaydı… İlk bakışta başlığın gerçekten namaz takkesine benzediği yadsınamaz bir gerçek…

Bunun üzerine YSL markası, adeta sosyal medya kullanıcılarının hışmına uğradı. Pek çok kişi markayı gerekli mecralara şikayet ettiklerini dile getirdi.

takke1.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.