Münbiç 3 koldan kuşatıldı 

Münbiç 3 koldan kuşatıldı 

Fırat'ın batısında YPG/PPK terör örgütünün elinde bulunan Münbiç 3 koldan kuşatıldı.İşte detaylar;

TSK gece yarısı yaptığı askeri sevkiyat ile Terör örgütü YPG/PKK’nın elinde bulunana Fırat'ın doğusundaki Münbiç bölgesi kuşatma altına aldı.

Cerablus, El-Bab gönderilen askeri birlikler, Anlı Kuyu, Shatal wiran ve Halvanji köyleri bölgelerine yerleştirildi. Diğer taraftan ise TSK‘nın  belirlediği noktalara ÖSO birlikleri yerleşerek hareket emrini beklemeye başladılar. ABD’nin çekilmesi sonrası paniklemeye başlayan YPG /PKK güçleri bölgede hendek  kazmaya devam ediyor. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Azez’de gerçekleştirilen toplantının ardından özellikle Tel Rıfat ve Münbiç’in terör örgütünün elinden kurtarılması gerektiği vurgulandığı bildiriliği öğrenilirken bölgede hareketliliğin arttığı bildirildi. Ahmet  Toma Önce Tel Rıfat ve Menbiç temizlenmeli demişti.

Cuma günü Azez ‘de gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıda konuşan Suriye Devrimci Silahlı kuvvetler başkanı ve  Astana sureci heyet başkanı Ahmet Toma, terör örgütü YPG/PKK’ ya karşı yapılacak bir olası operasyonun öncelikle Tel Rıfat ve Menbiç ten yapılarak Haseke'ye kadar devam etmesi gerekmektedir.

Biz bu süreçte TSK’ya ÖSO olarak türlü desteği vermeye hazırız. Suriye topraklarında yeni bir terör örgütünün oluşuma tüm dünya engel olmalıdır" demişti.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.