NASA'dan acil kodu ile uyarı üzerine uyarı geliyor. Dünyayı büyük bir kaos mu bekliyor?

NASA'dan acil kodu ile uyarı üzerine uyarı geliyor. Dünyayı büyük bir kaos mu bekliyor?

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA acil kodu ile Dünya'nın manyetik alan zayıflığının büyüdüğü ve batıya doğru ilerlediğini bildirdi.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA acil kodu ile Dünya'nın manyetik alan zayıflığının büyüdüğü bildirdi.

Dünya ve çevresini inceleyen NASA'daki bilim insanları, Güney Amerika kıtası ile Atlantik Okyanusu'nun güneyinde Dünya'nın manyetik alanının zayıfladığını tespit etmişlerdi. Bilim insanlarının açıklamalarına göre Güney Atlantik Anomalisi (SAA) olarak bilinen bölgesel zayıflama, batıya doğru hareket ediyor.

Bilim insanlarının açıklamalarına göre manyetik alanda ortaya çıkan söz konusu 'çökme', güneş rüzgarlarının Dünya'nın manyetik alanı sayesinde oluşan Van Allen Kuşakları'nı deforme etmesiyle ortaya çıktı.

Goddard Jeodezi ve Jeofizik Laboratuvarı'ndan Jeofizikçi ve Matematikçi Weijia Kuang, "Ters polariteye sahip bir alan, Güney Atlantik Anomalisi olarak bilinen bölgede hızla büyüdü. Bu nedenle söz konusu bölgedeki (manyetik) yoğunluk çevresine göre ciddi şekilde az." diyerek bölgenin bir manyetik zayıflık oluşturduğunu ifade etti.

Güney Atlantik Anomalisi'ndeki manyetik zayıflık, buradan geçen uyduların normalin üstünde yüklü parçacığa ve radyasyona maruz kalmasına neden olabilir. Bu nedenle uydularda sorunlar yaşanabilir ve sıklıkla kullandığımız elektronik cihazlardan bazıları düzgün çalışmayabilir. Tüm bunların farkında olan bilim insanları, manyetik alandaki çökmeyi yakından takip ediyorlar.

Araştırmacılar, manyetik alan zayıflamasını daha yakından incelemek ve çözüm üretebilmek için çalışmalarına devam ediyor.

DÜNYA’YI BÜYÜK BİR KAOS MU BEKLİYOR?

Dünya'nın manyetik alanı, Güneş'ten gelen zararlı yüklü parçacıkları ve radyasyonu engelleyerek, gezegenimizde yaşama olanak tanıyor. Bu nedenle manyetik alanın zayıflaması, hem Dünya yaşamını tehdit ederek kaosa sebep olabilir, hem de tüm elektronik cihazların bozulmasına, internet kesilmelerine neden olabilir.

İşte NASA’nın Dünyanın manyetik alanının büyüdüğünü anlatan videosu:

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.