NATO’dan son dakika Münbiç açıklaması

NATO’dan son dakika Münbiç açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Münbiç anlaşmasına ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ve Amerika Birleşik Devleti'nin Münbiç'te yol haritasında anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum" diye konuştu.

ABD ve Türkiye dışişleri bakanlarının bir araya gelerek Münbiç konusunda anlaştıklarını açıklamasına, NATO'dan ilk tepki geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ve ABD'nin Münbiç'te  yol haritasında anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG de dün açıklama yayımlayarak 'askeri danışmanlar' diye adlandırdığı teröristleri Münbiç'ten çektiğini duyurmuştu.

Münbiç'le ilgili üç aşamalı bir yol haritası belirlendi. Bu üç aşama ana hatlarıyla şöyle:

-YPG Münbiç'ten çekilecek ve PYD'nin denetimine son verilecek.

-Güvenliği ve denetimi, Türk ve ABD ortak askeri güçleri sağlayacak. Türk istihbaratı ve diğer ilgili uzmanlar da, Münbiç’te faaliyette bulunacak.

-Münbiç’in demografik yapısına uygun yerel meclis oluşturulacak. Münbiç, yerel meclis tarafından yönetilecek. Münbiç'te nüfusun büyük çoğunluğunu Araplar oluşturuyor. PYD ile bağlantılı olmayan Kürt gruplar da bu Meclis’te temsil edilecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.