Ne korona ne ekonomik kriz 2020’nin kelimesi açıklandı: Karantina (lockdown)

Ne korona ne ekonomik kriz 2020’nin kelimesi açıklandı: Karantina (lockdown)

2020’nin kelimesi çevrimi İngilizce sözcük olan Collins Dictionary tarafından açıklandı. Sözlüğe göre 2020 yılına damga vuran kelime karantina anlamına gelen lockdown oldu.

Çevrimiçi sözlük Collins Dictionary, 2020 yılında en çok aranan kelimeleri “yılın kelimeleri” listesi olarak yayınladı. Sözlüğün internet sitesinden yapılan açıklamada bir önceki yıl sadece 4000 kere aranan karantina kelimesinin bu yıl 250 binden fazla arandığı ifade edildi. Yılın kelimeleri listesinde 10 madde yer alırken karantina dışında sağlık çalışanları, market çalışanları, polis gibi meslek grupları için kullanılan “kilit işçi” kelimelerinin çok arandığı ifade edildi. 2020’de en çok aranan kelimeler arasında sosyal mesafe, kendi kendine tecrit ve koronavirüs kelimeleri de yer aldı.

Collins Dictionary,2020’nin kelimesini açıkladı. Ocak ayından beri dünya genelinde başlayan korona virüs salgını ardından bu yıl en çok kullanılan kelime karantina anlamına gelen lockdown kelimesi oldu.

Geçtiğimiz yıl yani 2019 da da yılın  kelimesi olarak da “iklim grevi” (climate strike) seçilmişti.

Çin’de başlayıp dünyaya yayılan koronavirüs salgını ardından dünya karantinaya girmişti. Birçok ülkede sokağa çıkma yasakları ilan edilirken Google’da da en çok araştırılan kelime karantina anlamına gelen lockdown oldu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.