Netanyahu’dan Erdoğan’a şok sözler

Netanyahu’dan Erdoğan’a şok sözler

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara yanıt verdi ve şok ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar;

İsrailli askerlerin Gazze sınırında 60 Filistinli vatandaşı öldürmesinin ardından birçok ülkeden İsrail’e sert tepki gösterildi ve kınama mesajları yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da İsrail devletini sert sözlerle eleştirip ‘İsrail bir terör devletidir’ ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'ne karşı Gazze sınırında protesto düzenleyen Filistinlilerden 60'ını katledip 3000'e yakın kişiyi yaralayan İsrail'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine küstah bir yanıt geldi.

Eline masum Filistinlilerin kanı buluşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Twitter'dan şu mesajı paylaştı: ''Erdoğan Hamas'ın en büyük destekçilerinden biridir, dolayısıyla kendisi terör ve katliamdan şüphesiz çok iyi anlar. Kendisine tavsiyem, bize ahlak vaazı vermesin.''

İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR

İsrail dün gerçekleştirdiği katliamı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail bir terör devletidir. Bu attığı adımlarla da bunu ispatlamaktadır. ABD nasıl YPG-PYD ile iş birliği yapıyorsa, burada da İsrail ile iş birliği yapıyor. İsrail soykırım yapmaktadır. Ve bu soykırımı 1948'den beri yapmaktadır. Bugünkü katliam İsrail'in gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur" demişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.